promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy magyar nyugdíjasnak olcsóbb lehet Málta, mint Magyarország? Árulkodóak a számok
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Érdemes lehet megfontolni akár a kiköltözést is.

Amióta ugrásszerűen megnövekedtek a magyarországi rezsiköltségek, egyre több ember számára lehet gazdaságos (és ezáltal vonzó), hogy akár tartósan külföldre költözzön. Például a nyugdíjas éveire, amikor a munka már nem köti helyhez, és ebből a szempontból a korábban drágának vélt turistaparadicsomok is szóba jöhetnek.

A Pénzcentrum például azt járta körül, hogy mennyire lenne észszerű döntés egy magyar nyugdíjastól, ha Máltát választaná állandó lakhelyéül. A feltevés pár éve még nevetségesnek és abszurdnak tűnt volna, de ma már egyáltalán nem az.

Málta egy mindössze 316 négyzetkilométeres szigetcsoport Szicíliától délre, és a vonzerejét növeli, hogy 2004 óta az Európai Unió tagja. Az árak szolidak, a klíma mediterrán, ami azt jelenti, hogy fűtésre biztosan nem kell költeni, és ettől biztosan sokaknak felcsillan a szemük.

„Az ingatlanárak nagyjából a budapestiekhez hasonlóak: egy lakás 200–250 ezer eurónál (76 millió forintnál) kezdődik, ennél olcsóbban már nehéz találni. Az egyszobás lakások viszont minimum 55 négyzetméteresek, a kétszobásak legalább 80, a 3 szobásak 120 négyzetméter körül vannak”

– tájékoztatta az oldalt Hangya Edina, a Máltai Idegenforgalmi Hivatal vezetője. A magyaroknak azért is lehet esélyük a kiköltözésre, mert a szigetország mindig is rászorult a külső munkaerőre, és ebben a tekintetben nagy hagyománya van a kelet-európai munkavállalásnak.

Persze Máltán sem minden fenékig tejfel, az élelmiszerárak ott is nagyot nőttek mostanában, ám az tényleg vonzó lehet, hogy a tél általában 12–18 fokos hőmérséklettel telik el, amit akár egy légkondival is át lehet vészelni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás