promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez az egyik leggyönyörűbb európai ország, mégis kevesen ismerik
Borítókép:  Promotions
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Égig érő hegycsúcsok, norvég fjordokat idéző tengeröblök, trópusi dzsungelekre emlékeztető tájak - ez mind egy ország területén, ráadásul egészen közel Magyarországhoz. Montenegró, ez a 2 magyar megye nagyságú balkáni állam Európa egyik rejtett csodája, amit még kevesen fedeztek fel maguknak. Hoztunk nektek egy sorozatot, ami alapján virtuálisan Ti is bebarangolhatjátok a kis ország legszebb tájait!

Magyarországon, ha meghalljuk a “Balkán” kifejezést - és nem Horvát-, vagy Görögországról van szó - hajlamosak vagyunk lesajnálóan legyinteni. Montenegró, ez a fiatal, Nyugat-Balkáni állam, azonban olyan változatos tájakkal, és természeti értékekkel bír, amelyek még a fentebb említett két másik ország látnivalóit is képesek elhalványítani.

Az ország neve szinten minden nyelven ugyanazt jelenti: a fekete hegyek birodalma. Valóban, Montenegró területét a hegyek és hegységek uralják, melyeknek köszönhetően olyan változatos vidékeket érhetünk el egymástól akár 1-2 órás autózás alatt, amelyekhez hasonló tájakért kontinenseken át kellene utaznunk. Legyen szó az amerikai Sziklás-hegységet idéző magaslatokról (Durmitor-hegység), Norvégia leglátványosabb fjordjaira emlékezető tengeröbölről (Kotori-öböl), vagy Dél-kelet Ázsia esőerdőit megidéző nemzeti parkokról (Skhodrai-tó).

Ezeket a fantasztikus tájakat most egy hihetetlenül látványos sorozaton keresztül csodálhatjuk meg: a Bringábor Túrák csapata egy 3+1 részes, részletes utifilmet készített a kis balkáni országról, melynek első része már ingyenesen megtekinthető YouTube-on. Ez nem más, mint az Elképesztő Montenegró sorozat, melynek kezdő epizódjában a Durmitor monumentális, olykor bizarr formájú sziklái között fedezhetjük fel a kis ország rejtett kincseit!

Kalandra fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás