promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csak ikrek születnek ebben a kis faluban, szakértők vizsgálják a bizarr jelenséget
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy nemzetközi genetikai kutatócsoport próbálja megtalálni a választ arra a bizarr jelenségre, ami egy távoli faluban uralkodik.

De mi is lenne ez a rejtély?

Ebben a faluban él a legtöbb iker a világon. Becslések szerint a 2000 családot számláló faluban legalább 400 ikerpár él. Míg a hivatalos becslések 2008-ban 280 párra becsülték a faluban élő ikrek számát, a következő években ez a szám csak nőtt - mutatnak rá a statisztikák. Míg az ikerszülések országos átlaga nem haladja meg az 1000 születésből 9-et, addig Kodinhiban ez a szám 1000 születésből 45.

2016 októberében különböző intézmények kutatóiból álló kutatócsoport látogatott el a faluba, hogy választ találjanak erre a jelenségre.   A kutatók nyál- és hajmintákat gyűjtöttek az ikrektől, hogy tanulmányozzák DNS-üket. A vizsgálat során más városokat is tanulmányoztak, ahol szintén nagy az iker születések száma.   

Egy professzor rámutatott arra, hogy bár számos spekuláció létezik arról, hogy ez miért fordulhat elő, semmi sem bizonyított tudományosan. 

Bár sokan azt mondják, hogy ez genetikai eredetű, vannak olyan feltételezések is, hogy a falu levegőjében vagy vízében egy bizonyos elem okozhatja ezt a jelenséget.

Amikor belépünk Kodinhiba egy „Üdvözöljük Isten saját ikerfalujában” tábla várja a vendégeket.

Bhaskaran családja több, mint két generáción át volt a falu lakója, és vannak, akik az elmúlt években költöztek a faluba. Függetlenül attól, hogy honnan jöttek, vagy milyen valláshoz tartoznak, a kodinhi népe mégis ikerként gyarapszik.

Egy aranyos felmérés is történt, egy ikertestvérpár egy mini felmérést végzett és azt találta, az iskolájukban 24 ikerpár van. Ez a két iskolás gyerek által végzett mini felmérés jelentette Kodinhi vizsgálatának az alapját. Hamarosan elterjedt a hír az ikertestvérek felfedezéséről, ami arra késztette a falubelieket, hogy számba vegyék az ikrek számát. 

Míg a családoknak megvannak a saját találgatásaik arról, hogy miért fordul elő a jelenség, de ez azért zavarja a falubelieket, hogy az állam nem igazán támogatja az ikrekkel rendelkező családokat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás