promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
65 milliót érő kincset találtak a föld alatt, ez lehet az évtized felfedezése
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Fémdetektorral sikerült meglelni a rendkívül ritka és régi pénzérméket.

Már gyerekként is benne van az emberben a kincsvadászat, hiszen kevés olyan izgalmas dolog van ezen a világon, mint valami rég elveszett, elfelejtett kincset találni. Nem véletlenül ez rengeteg kalandfilm mozgatórugója, bár a valóságban talán leginkább csak egy fémdetektorral tudunk közelebb kerülni a féltve őrzött álom megvalósításához – és sokan így is tesznek, főleg az Egyesült Királyságban, hiszen az évszázadok alatt rengeteg értéket halmoztak fel ott a helyi hatalmak.

Nemrég elképesztően szerencsés volt hét férfi, akik egy szervezett, fémdetektoros, amatőr kincsvadászaton vettek részt az Angliában található Hambledennél, természetesen a birtok tulajdonosának engedélyével. A csapat izgatottan vágott neki a kalandnak, de valószínűleg egyikük se gondolta, hogy a kis kiruccanásból az évtized felfedezése lesz, amiről most az egész világ beszél.

Több, mint 600 darab középkori pénzérmét találtak a föld alatt fémdetektorral, a leletek pedig annyira ritkák, hogy az összértékük nagyjából 150 ezer font, vagyis körülbelül 65 millió forint – ebből az összegből természetesen a birtok tulajdonosának is jut majd bőven, a többit pedig valószínűleg testvériesen elosztják hétfelé az amatőr brigád hihetetlenül szerencsés tagjai.

A férfiak elmondták, hogy eddig leginkább töltényhüvelyeket találtak a fémdetektorokkal, és érthető módon teljesen meglepődtek, mikor többek között I. Eduárd angol király korából származó pénzérmékre leltek az eszközeikkel – sőt, még kétszer visszamentek kutakodni a helyszínre, szóval tényleg egy értékekkel teli, különleges lelőhelyre bukkantak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás