promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes dolog mered az ég felé a Szaharában, az emberiség máig keresi a válaszokat
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A sivatag, amely tele van rejtélyekkel, és ez az egyik legimpozánsabb titka.

Algériában a Szahara közepén nem mindennapi építményekre bukkanhatunk, a semmi közepén, a kackiás homokdűnék tengerében bizony az emberiség történelmének megannyi, felbecsülhetetlen értékű emléke található. Ilyen az elképesztően lehengerlő adottságokkal bíró Ksar Draa is, amely egy erőd a semmi közepén. A látványa letaglózó, és egyben magával ragadó is.

Azért van nehéz dolguk vele a szakértőknek, mivel nagyon kevés nyomot hagytak az építők, így csupán találgatni lehet, hogy a maga fénykorában mi lehetett a szerepe, a térségben betöltött jelentősége. Az erődről olyan legedák keltek életre, hogy korábban titokzatos népek is lakták,

de nem lehet tudni, hogy mit csináltak az épületen belül.

Az erdő amúgy nem messze áll a történelmi jelentőséggel bírő Timimoun városától, amely Algéria egyik legfelkapottabb turista látványossága. Ksar Draa amúgy már évszázadok óta lakatlan, mégis meglepően jó állapotban vészelte át az évszázadok múlását.

A szakértőknek az sem nagyon segít, hogy az épületekből nem maradt meg sokminden, csupán belső maradványok. Szobák és emeletek maradványai, de meglepő módon például ablakok sincsenek sehol. A legvalószínűbb feltételezések szerint valamiféle karavánszeráj lehetett a hosszú útra vállalkozóknak, hogy megpihenjenek és feltöltődjenek.

Ksar Draa lenyűgöző látványt nyújt:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás