promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Macskák inváziója – egy japán szigeten macskák uralkodnak, öreg embereket tartanak félelemben az állatok
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Imádják a turisták a japán Aosima szigetét, amit macskák leptek el a hosszú évek alatt. A lakosság és a macskák arányát tekintve, minden helyi lakosra hat macska jut. 

A macskák hordákba verődnek és egy posztapokaliptikus filmhez hasonlóan róják a kietlen utcákat. Rengeteg turista látogat el Aosima szigetére, hogy lássa a cirmosokat.

A japán szigeten tényleg a macskák az élet urai. Sajnos többségük vad, hiszen utcán nevelkednek és nem ogazán szokták meg az embert, hiszen nagyon kevés a sziget lakossága. A lakosság nagyrésze nyugdíjas korú.

A macskainvázión kívül nem sok minden történik a szigeten, nincsenek éttermek, nincsenek autók (a sziget másfél kilométer hosszú), sem boltok, és a megnövekedett érdeklődés ellenére szállás sincs a szigeten, így nem lehet ott éjszakázni. A halászkikötőjébe naponta kétszer jár a komp, így reggel érkezők már tudnak este távozni.

De, hogyan került oda ennyi macska. A Japán déli részén található Aosimára halászhajókon hozták a macskákat, hogy megszabadítsák az ott élőket az elszaporodott egerektől.  A második világháború után a lakosság nagy része átment dolgozni a szomszédos nagyobb szigetekre, így csak az öregek maradtak hátra és bizony a macskák. A háborút követően még 1000 főt számlált a sziget lakossága, mára 22 élnek ott.

A macskák igen neveletlenek, lopnak, koldulnak ételt az emberektől, lényegében bármit megesznek.

[[cikk]]

Japánban több macskás sziget is létezik legalább tíz másikat is fel tudunk sorolni. Valamiert azt gondolom a japánok kedvenc állata a macska lehet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás