Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kővé dermedt egy egész erdő, borotvaéles sziklákká változott minden

Kővé dermedt egy egész erdő, borotvaéles sziklákká változott minden

Gasztro & Tourism

Kővé dermedt egy egész erdő, borotvaéles sziklákká változott minden

Gasztro & Tourism

Biro Klara 10:10

A Tsingy de Bemaraha Nemzeti Park rajta van a világ legérdekesebb helyeinek a listáján. De mitől olyan egyedi és különleges ez a hely?

A természet alkotta csodákat kedvelőknek biztos, hogy rajta van a bakancslistáján ez a hely, már hogy, ha ismerik, ha nem akkor cikkünk után fog felkerülni, ugyanis ez a lélegzetelállító hely, nem csak elképesztő, de az UNESCO védelme alatt áll.

A világon egyedülálló látványvilágú és méretű, több mint 150 000 hektáros területet felölelő, borotvaéles csipkékből álló karsztképződményt az UNESCO 1990-ben nyilvánította a Világörökség részének.

Na de hol van ez a földöntúli hely?

Nem máshol, mint az afrikai kontinenshez tartozó Madagaszkár szigetén. Madagaszkár élővilága egyedülálló, az itt található állatok 70%-a sehol máshol nem fellelhető. A mészkőfennsíkot a Manambolo-folyó szeli ketté, érintetlen erdői, tavai és mangrove mocsarai ritka és veszélyeztetett makik és madarak otthonai.  Azonban nem csak az élőlények és a gazdag növényzet miatt egyedülálló a park, a páratlan geológiai formációk és mészkő tűsziklák miatti kőerdőt tsingy-nek hívják.

 A csipkézett és kilyuggatott belseje láttán az túrázók könnyen a Holdon érezhetik magukat. Ez a világ legnagyobb kőerdője, és ehhez hasonló a világon mindössze három másik országban található.

A kőerdő tele van létrarendszerekkel és függőhidakkal, bebarangolható szurdokaival felejthetetlen élményekben lehet részünk a túra során.

Borítókép: Profimedia- illusztráció