promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes erdő nőtt egy falu mellé, senki sem képes megállni, hogy ne fordítsa rá a kameráját
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kínában található a meglepő látványosság.

A QR-kód korunk egyik hasznos találmánya. Neve az angol Quick Response (gyors válaszadás) kifejezésből ered, a kitalálói viszont japánok, és ez a kétdimenziós vonalkód már 1994 óta létezik, bár csak az utóbbi években terjedt el szélsebesen a világban.

Egyszerűen működik, hiszen egy mobiltelefon-alkalmazással könnyen leolvasható, és hipp-hopp, máris feltárul előttünk a beléje kódolt tartalom, ami lehet szöveg, kép vagy akár mozgókép, videó is.

Biztosan mindenki számtalan érdekes felhasználási módjával találkozott már, ám egy kínai falu ötletét aligha lehet überelni. A Xilinshui nevű település lakói ugyanis 130 ezer darab fa elültetésével hoztak létre egy olyan erdőt, amely egy gigantikus (227×227 méteres) QR-kódot mintáz, és ezáltal repülőgépről simán dekódolni lehet. A növények 80 és 250 centi közötti magasságúak.

Az arrafelé utazók nem is hagyják ki az alkalmat, hogy ráirányítsák okostelefonjaikat, tabletjeiket a különleges erdőre. Lentről persze nem értelmezhető a fák tömkelege, de azért a járókelők számára is kellemes élményt nyújt az erdő felkeresése.

Kínában a QR-kódok használata rendkívül elterjedt, így nem meglepő, hogy a falu is ehhez a marketingfogáshoz folyamodott. De mit is akarnak vele reklámozni? Hát természetesen önmagukat, legalábbis azok szerint, akiknek sikerült normálisan lekapniuk az ábrát. A link a kínaiak közösségi médiájának számító WeChatre vezet, azon belül is Xilinshui települést a turisták számára részletesebben bemutató oldalra, és ezzel a rejtély már meg is oldódott.

Fotó: Profimedia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás