promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokkoló látvány a Kanári-szigeteken, valami kijött a vízből, és beborította a partot
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mindenki szereti a pattogatott kukoricát, de leginkább a moziban, és nem a tengerparton. 

Fuerteventura a Kanári-szigetek második legnagyobb szigete. Itt, Corralejo városában található egy szokatlan tengerpart, amelyet úgy tűnik, hogy fehér pattogatott kukoricával borítottak be, amíg csak a szem ellát. Valójában a „pattogatott kukorica" ​​a megkövesedett tengeri moszat, melyet partra mosott a tenger.

A partra mosott tengeri moszat keveredik a vulkáni sziklákkal és a homokkal. A közösségi médiának köszönhetően immár mindenki szeretne egy szokatlan képet készíteni ezen a helyen. Emiatt már a hatóságoknak is közbe kellett lépniük, olyan szinten megnövekedett az érdeklődés a „pattogatott” tengerpart iránt.

A helyzet az, hogy a turisták nemcsak fényképezkednek a természet alkotta „pattogatott kukoricával”, hanem elviszik magukkal. Becslések szerint évente körülbelül 120 kilogramm kövület kerül eltávolításra a strandról. A biológusok megjegyzik, hogy az algák nagyon lassan növekednek - évente csak 1 mm sebességgel. Kiderült, hogy 250 évbe telik, míg az alga 25 cm nagyságúra növekszik. Továbbá ezek az algák rendkívül fontosak: felszívják a szén-dioxidot, és a halak ikrákat raknak az üregeikben.

A probléma kezelése érdekében a szigeti hatóságok információs programot vezettek be. Most az útmutatók és az utazásszervezők is tájékoztatják a Popcorn Beach látogatóit, hogy a „popcorn" kivitele ökológiai rombolásnak minősül, és ne tegyenek ilyet semmi esetre sem.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás