promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
17 országon, 6 időzónán és 4 évszakon halad keresztül a világ leghosszabb, gyalogosan megtehető útja
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A világ leghosszabb gyalogos útja a dél-afrikai Fokvárosból az oroszországi Magadanba vezet – ez a táv közel 23 000 kilométer hosszú, teljesen pontosan 22 387 kilométer. 

Ha emlékszünk még a történelemórákról a Selyemútra, na az 6400 kilométeres volt, tehát töredéke az említett útvonalnak. De vajon mennyi ideig tartana legyalogolni ezt az utat?

Bizony 4492 órába, ami 187 nap megállás nélküli gyaloglást, vagy 561 nap, napi 8 óra menetelést jelent.

Az útvonal azonban hossza ellenére csodálatos, 17 országon halad keresztül, hat időzónán és az év minden évszakán keresztülhalad, és a lényege az egésznek, hogy semmilyen járműre nem kell szállni az útvonalon, sem hajóra, sem repülőre, mivel vagy szárazföldön, vagy hídon kell sétálni.

A célállomás, Magadan Oroszország távol-keleti részén található hatalmas kikötőváros, amely az Ohotszki-tenger északi partján terül el. Csoda egy helyszín, mivel az 1500 méter magas hegyek veszik körül a várost, ahol 100 ezres lakosság él. A magadaniaknak nincs könnyű életük, hiszen náluk viszonylag mindig hideg van, a legmelegebb hónapban, júliusban is csak 11 fok a középhőmérséklet. Januárban -18 fok az átlagos hőmérséklet és 6 órán át van csak világos.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás