Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A világ legnagyobb tükrét a természet alkotta, nem fogsz hinni a szemednek

A világ legnagyobb tükrét a természet alkotta, nem fogsz hinni a szemednek

Gasztro & Tourism

A világ legnagyobb tükrét a természet alkotta, nem fogsz hinni a szemednek

Gasztro & Tourism

Biro Klara 15:34

Csodálatos látványt tud nyújtani, amikor egy tó tükörsima és nyugodt vize, feszített víztükörként visszaveri a környezetének látványát. Ez nem ritka, láttunk már ilyet. De az, hogy egy egész sivatag tükörré változzon, nem igazán mindennapi esemény.

Salar de Uyuni egy igazi, szinte felfoghatatlan természeti csoda Dél-Amerikában. Összességében körülbelül 10 ezer négyzetkilométer nagyságú sósivatagról van szó, ami annak ellenére, hogy sík felület, 3656 méter tengerszint feletti magasságban van.

Az esős évszakban körülbelül 20 centiméter víz borítja azt a területet, amely májustól decemberig lényegében egy hatalmas egybefüggő óriási tükörré válik. Ez nem csak egyetlen vizes folt, hanem egy teljes medencerendszer, amely a sivatagi padló nagy részét lefedi.

A csodálatos táj eme különleges tulajdonsága és egyedisége miatt rengeteg turistát vonz minden évben február körül, amikor a sík felület teljesen tele van ezzel a vékony 20 centiméteres vízréteggel, és ahol az egész égbolt kristálytisztán visszatükröződik a lábunk alól.

Száraz időszakokban kis kúp alakú szigetecskék emelkednek ki a tükör tengerből, és az sem  ritka, hogy ezeken a kis szigeteken kaktuszok és cserjék növekednek szabadon a nap alatt, ami szintén egy csodálatos és egyedülálló jelenség.

Borítókép: Profimedia- illusztráció