promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt az új karácsonyi agymenés: a tejes Pepsi az egész világot megfertőzte már a TikTok-on
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Óriási lavinát indított el világszerte a tejes Pepsi-reklám.

A Netflix felhasználók már október közepe óta jobban preferálják a karácsonyi filmeket, de ebben maga a streamszolgáltató is eléggé partner és talán több sajátgyártással is előrukkolt idén, aminek a központjában ez az adott ünnep áll. Kicsit az az érzésem, hogy idén az emberek többsége jobban vágyik a karácsonyi meghitt pillanatokra, a szeretet érzésére, a csendre és a nyugalomra, mint eddig bármikor.

Személy szerint az egyik nagyon maradandó berögződésem gyerekkorom óta a Coca-Cola ünnepi rekláma még a 90-es évekből: ha Karácsony, akkor tudat alatt minden évben azt az érzést várom vissza, amit akkor éreztem. Azt a tiszta, makulátlan és örömteli érzéseket, amikor az együttlét és maga a hangulat sokkal többet jelentett az ajándékozásnál. Amikor az emberek még nem egymást félrelökve rohantak fejveszve egyik áruházból a másikba, hanem valóban értelme volt az ünnepnek. Amikor nem csak letudni akarta mindenki ezt az időszakot, hanem ténylegesen átélni. Amikor az ünnep jelentése minden pénznél fontosabb volt.

Ha belegondolunk, annyira nem volt messze ez az időszak, hiszen 1995-ről van szó, és mégis mennyi minden változott azóta. Mennyire másképp éljük már meg évről-évre a Karácsonyt. Hol csúszott félre a világ ennyire?

A PepsiCo idén a TikTokból inspirálódott: van ott egy igen menőnek számító trend, még pedig a Dirty Soda hashtag, ami már több, mint 700 ezer videót rejt magában. Annyit jelent, mint

szénsavas üdítőkön alapuló, alkoholmentes italkeverék, ami Utahból származik, a mormonok központi államából. Ők pedig szigorú vallási előírások szerint élnek, az egyik ilyen, hogy semmiféle alkoholt nem fogyaszthatnak.

Még 2021 decemberében az amerikai énekesnő, Olivia Rodrigo osztott meg magáról az Instagramján egy fotót, amelyen egy Swig nevű utahi üdötőmárka poharát tartotta. A Z-generáció fiataljai egyből rákerestek a cég nevére, ahol azt látták, hogy az addig teljesen ismeretlen cég a dirty soda feltalálójaként hivatkozik magára. És egy TikTok-trend ilyen hamar világklasszisá képes kinöni magát.

Az 1995-ben létrejött klasszikus és imádnivaló, a lehető legegyszerűbb Karácsonyi reklám helyett idén a TikToknak köszönhetően megkaptuk a tejes Pepsit és Lindsay Lohan népszerű amerikai színésznőt, akit talán minden második lány a Bajos Csajokból ismer. A Netflix itt is képbe jön, mert a színésznő az egyik legújabb ott futó filmnek, a Karácsonyi románcnak is a főszereplője.

„#PilkandCookies jelszóval rúgta idei ünnepi kampányát a Pepsi”

- írta meg a CNN is, hozzátéve, hogy a Pilk abszolút egy jó kis szójáték, hiszen a Pepsi és a milk szavakból rakták össze a marketingesek. A reklám mindenképp elmarad szerintem az 1995-ös hangulattól, de vajon a mai generáció fiataljainak mennyire fog bejönni ez az újdonság?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás