promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Horroráron adják a magyarok kedvenc karácsonyi csemegéjét - lehet jobb lesz, ha magunk készítjük?
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Luxuscikké válhat a magyarok egyik kedvenc karácsonyi süteménye, egy fél kilós bejgliért akár 4500 forintot is elkérhetnek.

Mindez több tényezőre is visszavezethető - fejtegeti a Tények -, ugyanis nemcsak az alapanyagok (vaj, liszt, dió, mák - a szerk.) drágunak, hanem az energiaárak is. 

„3500-4500 forint között van nagyjából a cukrászdai bejglikínálat. Nyilván van ez alatt és fölött is”

- fogalmazott Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartesület szakmai elnöke. Mindennek ellenére a cukrászdák arra számítanak, hogy a kereslet nem igazán fog csökkenni, egyrészt azért, mert egy hagyományos karácsonyi ételről van szó, másrészt azért, mert az édességet elkészíteni is trükkös. 

„Most már minden drága a termékben, de elsősorban a töltelék, a vaj, a dió, a margarin, ez most már mind nagyon drága”

- ezt már Laczik Dénesné, a Kerekcipó Kft. ügyvezetője mondta a híradónak. A sütési szezon a cukrászatokban jellemzően egy-két héten belül elkezdődik. Az árak növekedése természetesen attól is függ, hogy ki hol szereti beszerezni a karácsonyi csemegéket, a kézműves termékek ugyanis általában drágábbak. 

„Már szemre jól látszik, hogy nem ugyanazt a minőségű terméket kapja meg az ember, a cukrászdában frissen, kisebb mennyiségekben készül és olyan válogatott alapanyagokból, és tényleg kézműves termék, ami biztos, hogy érződik az élményben”

- fűzte hozzá Erdélyi Balázs, aki arról is beszélt, hogy szerinte a cukrászdák már felkészültek az ünnepi rohamra, és a várakozásaik alapján még az áremelkedés ellenére is sokan vásárolnak majd bejglit karácsonyra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás