Kvíz: tudod, hogy hívják a Mikulást más országokban? A legmókásabb kvíz, amit valaha kitöltöttél
Olvass tovább...
Sokan már csak a bolti bejglit veszik, de érdemes vigyázni velük, hiszen komoly szabályokat kell betartani ahhoz, hogy valamit tényleg bejglinek lehessen nevezni.
Magyarországon szinte el se lehet képzelni a karácsonyt bejgli nélkül, hiszen a diós, mákos, illetve egyéb ízesítésű ünnepi sütemény fontos része a meghitt családi idillnek. Azon persze örökké fognak vitázni az emberek, hogy kell-e bele mazsola, de ettől függetlenül is hatalmas népszerűségnek örvend a finomság.
A szerencsésebbek házi bejglit ehetnek, viszont egyre többen szeretnék maguknak megspórolni az elkészítésével járó munkát, ezért boltból szerzik be a kihagyhatatlan csemegét. Vannak igazán finomnak tűnő, előre csomagolt változatok is, de most kiderült, hogy jobb, ha óvatosak vagyunk velük, ugyanis a látszat néha csal.
Olvass tovább...
A Magyar Élelmiszerkönyv szerint ezeket a szabályokat kell betartaniuk a készítőknek, ha szeretnék bejglinek nevezni a terméküket:
A szakértők szerint a bolti kínálatból még így is azt érdemes választani, ami a leginkább hasonlít a jól megszokott házihoz, de ha mégis magunknak készítenénk el, akkor margarin helyett használjunk inkább sertészsírt vagy valódi vajat a tésztához, mert úgy nem lesz annyira repedezett és száraz, illetve arra is ügyelni kell, hogy a töltelék alapanyaga minőségi legyen, mert az is kihat a sütemény szerkezetére.
Olvass tovább...