promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az ördög műve? A szemünk láttára tűnik el a víz egy vízesésből, de a tudósok sem tudják, hova folyik el
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az ördög vízforralójának rejtélye mai napig megoldatlan.

A Brule folyó egy vízesésbe torkollik, amit a torkolatnál egy nagy szikla választ ketté, így a vízesésnek két iránya van; de itt még semmi különös nincs. Az viszont már érdekesebb, hogy az 50 méter magas vízesés egyik ága egyszerűen csak eltűnik a sziklában. Persze gondolhatnánk, hogy a víz csak elfolyik a szikla mélyében; igen ám, de hova? Az ördögi az egészben az, hogy senki sem tudja erre a választ.

Az ördög vízforralója néven ismert vízesés már régóta tartja lázban a minnesotaiakat. A föld alatti áramlás nyomon követésére már több kísérletet is tettek, mint például a kutatók ping-pong labdákat dobtak a lyukba, illetve festéket, hátha valahol felbukkan a festett víz.

 De pont ugyanúgy nincs magyarázat arra, hogy hová folyik a víz, mint korábban bármikor.

A Minnesota Természeti Erőforrások Minisztériuma 2016-ban úgy gondolta, hogy megoldotta a rejtélyt. Mint kiderült, a vízforralóba zuhanó víz egyszerűen egy kicsit lefelé, a mélybe áramolva később felbukkan és csatlakozik a folyóhoz.

Azonban ezt azok a civilek által tett kísérletek cáfolják, akik GPS mérőket és egyéb eszközöket dobtak a folyóba, hogy megtalálják az útját, de eddig még nem sikerült.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás