promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pandora tényleg létezik: az Avatar álomszerű helye valódi, megmutatjuk hol van
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Látványos hegyek több, mint 300 millió éves történelemmel, körülöttük zöld és erdős táj, tiszta természetű érintetlen világ. 

Jellemző zöld színe annak köszönhető, hogy a földet gyakori esőzések érik és ettől olyan sűrű és szép a növényzet. Nem meglepő, hogy James Cameron pontosan ezeket a hegyeket választotta csodálatos filmjének, az Avatarnak a helyszínéül.

Amikor láttam a filmet, elképzelhetetlennek tartottam, hogy a képernyőn látott hegyek valódiak lehetnek.

Valójában ezt a helyszínt Tianzi-hegynek nevezik, 67 négyzetkilométernyi területen helyezkedik el és csúcsa, amely megközelítőleg 1,262 méteres magasságot ér el pont olyan lenyűgöző, mint a filmben. Mindenesetre a hegyek valóban olyanok a valóságban is, mint a filmben.

Tianzi hegyeihez tartozó négy szakaszának egyike felkerült a világörökségi listára.

A Tanzi-hegyről lenyűgöző kilátás nyílik a csúcsokra, amelyek egymás után emelkedik az ég felé. A csúcserdő uralkodójának nevezik a hegyet, de azt is mondjál a helyiek, hogy, ha elég szerencsés vagy, láthatod a tetejéről a négy csodát:

  • a Felhők tengerét,
  • a Holdfény ragyogását,
  • a Napsugarakat és
  • a havat télen.

A hegy már képről is egy csoda, de ha valaki az Avatarban szeretné érezni magát, látogasson el Zhangjiajie természetvédelmi területére, Kínába.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás