promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Utazz el a Gyűrűk Ura mesebeli helyszíneire, nem is kell olyan messzire menni, csak ide a szomszédba
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szlovénia olyan ország, ahol sok hihetetlen hely található. A hegyekben megbúvó falvak, a gyönyörű vízesések és a festői túrák csak néhány azok közül a dolgok közül, amelyeket élvezhetünk utazásunk során.

Szlovénia hihetetlen úti cél és Európa egyik leginkább alulértékelt helye. Bájos falvaival, lélegzetelállító hegyeivel és a Gyűrű Ura  filmbe illő helyszíneivel, gyönyörű városaival Szlovénia tökéletes úti cél azok számára, akik egyedi élményekre vágynak.

 

Szent Primus és Felicián Egyház, Szlovénia

Forrás: Profimedia

Az ország talán legnépszerűbb turisztikai célpontjai a méltán híres Bledi-tó és Ljubljana, a főváros. Szlovéniában azonban rengeteg rejtett hely vár felfedezésre. Az ország szívébe merészkedve hihetetlen kultúrát és hiteles hagyományokat fedezhetünk fel.

Ha egyedi helyeket keresel Szlovéniában, mi most elhoztuk neked.

Soca folyó

Forrás: Profimedia

Európa egyik legszebb látnivalója a Soca folyó, smaragdzöld pezsgő vizével. A folyó kanyonokba és vízesésekbe kanyarodik, gyönyörű látványt nyújtva látogatóinak.

Ha egy kis kalandra vágysz, elmehetsz kajakozni, raftingolni, kenuzni, kempingezni, ziplinezni, siklóernyőzni. A Soca-völgy számos csodálatos szurdokot kínál, ahol piknikezhetünk, miközben élvezzük a lenyűgöző kilátást. A folyó átfolyik a Triglav Nemzeti Parkon, amely Szlovénia egyik fő úticélja a túrázók számára.

Rakov Skocjan-völgy

Forrás: Profimedia

Szlovénia délnyugati részén, a Belső Karniola Regionális Parkban található Rakov Skocjan Szlovénia legrégebbi tájvédelmi parkja. Az egyik legnépszerűbb látnivaló itt egy gyönyörű, kőbe faragott boltív. A karsztvölgyet az UNESCO világörökségei közé vették fel.

 

 Cerknica-tó

Forrás: Profimedia

A Cerknica-tó Szlovénia egyik titkos helye, legalábbis a nemzetközi turisták számára. A Notranjska Regionális Park része, amely egy hatalmas ökológiai rendszert. Itt meglátogathatjuk a Rakov Skocjan-szurdokot, a Cerknica-tó Múzeumát és sok más lenyűgöző helyet. Ha az év elején látogatnál el Cerknicáb, azt javaslom, hogy vegyen részt a Pust Karneválon. Az emberek boszorkányoknak öltöznek és fesztiváloznak az utcákon.

Logarska-völgy

 

Forrás: Profimedia 

Ez a völgy egyenesen egy olyan, mint egy képeslap, egyetlen út kanyarog a völgy felé, és lassan eltűnik a hegyekben, a csodálatos Kmanik-Savinja hóval borított csúcsai mögött. Túrázás mellett érdemes elmenni egy helyi csárdába és élvezd a farm-to-table vacsorákat, a friss sajtot, az almás réteseket, a túróval töltött tésztatekercseket és a savanyú káposztalevest.

Rinka vízesés

Forrás: Profimedia

Szlovénia egyik kedvelt látnivalója a Rinka vízesés, más néven Slap Rinka. A vízesés 90 méter magas ez a Savinja folyó forrása. Télen azonban a vízesés befagy, látványa miatt is már megéri ellátogatni ide. A Logar-völgyben található vízesés mindössze 10 perc sétára található egy erdős lejtőn. A vízesés tetejére gey 20 perces túrán keresztül van ehetőségünk.

Kamnik-Savinja-Alpok

Forrás: Profimedia

Látogasson el erre a gyönyörű hegyre, és élvezze a déli mészkő-Alpok festői szépségét. A hegyek számos túrát kínálnak kezdő szintű túrázóknak és rajongóknak egyaránt. Ezek a túrák virágzó virágokkal teli rétekkel, lenyűgöző falvakkal és más csodálatos helyekkel várják Önt. Túrázzon a Kamniski vrh csúcson, a Konj-csúcson és a Valika planina-fennsíkon, vagy csodálja meg a Kokrsko sedlo-hágót.

Pokljuka-fennsík

Forrás: Profimedia

A szlovéniai Triglav Nemzeti Parkban található fennsík egy erdős karsztterület, amely 20 kilométeren át húzódik. A nagyvárosok nyüzsgésétől távol eldugott képeslapszerű ámulatba ejtő hely tökéletes a vidéki Szlovénia felfedezéséhez.

Télen különféle tevékenységeket élvezhetünk, mint például hótapazást, szánkózást, sítúrákat és sífutást stb. Nyáron és tavasszal azonban ez egy fantasztikus úti cél kerékpározáshoz, kerékpártúrákhoz, túrázáshoz stb. A Pokljuka-fennsík határozottan Szlovénia egyik leginkább alulértékelt helye.

Spicnik szívút

Forrás: Profimedia

A Spicnik szőlőültetvényei között megbúvó szív alakú út látvány a reménytelen romantikusok számára. Borkóstolóra is mehet, miközben megcsodálja a kilátást a másikkal. Ez az egykorismeretlen úti cél Szlovéniábanegyre népszerűbb az Instagram és általában a közösségi média miatt. Ifjú házasok és párok jönnek ide fotózásra és a táj megcsodálására.

Bohinj-tó

Ez a festői tó 318 hektáron terül el a Bohinj-völgyben, a Triglav Nemzeti Park része. A tó vízéből a trigláv hegyei tükröződnek vissza. Érintetlensége mesebeli. Túrázhatunk a Mostnica szurdokán, felfedezhetjük a Bohinj-tó ösvényeit, felvonóval eljuthatunk a  meglátogathatja a csodálatos Savica vízesést. Szlovénia olyan ország, ahol sok hihetetlen hely található. A hegyekben megbúvó falvak, a gyönyörű vízesések és a festői túrák csak néhány azok közül a dolgok közül, amelyeket élvezhetünk utazásunk során.

Szlovénia hihetetlen úti cél és Európa egyik leginkább alulértékelt helye. Bájos falvaival, lélegzetelállító hegyeivel és a Gyűrű Ura  filmbe illő helyszíneivel, gyönyörű városaival Szlovénia tökéletes úti cél azok számára, akik egyedi élményekre vágynak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás