promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Titokzatos, csontba rejtett kincset találtak a föld alatt - Elképesztő felfedezés
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Még a szakértők előtt is rejtély, hogy miért pont marhacsontba rejtették az aranyat több száz évvel ezelőtt.

Még 2003-ban, az Angliában található Norfolkban történt az eset, mikor egy ásatáson érdekes dolgokat találtak. Különböző holmik mellett egy marhacsont is ott pihent a föld alatt, ez pedig nem éppen megszokott, ezért kicsit tüzetesebben is megvizsgálták a több száz éves leletet – akkor esett le szinte mindenkinek az álla, mikor megröntgenezték a csontot, és kiderült, hogy van benne valami.

Összesen 20 darab, elképesztően régi (több, mint 300 éves) arany pénzérme volt gondosan a marhacsont üreges belsejébe rejtve, ilyet pedig még nem igazán láttak a szakértők. Rejtély, hogy vajon miért tett így a kincs egykori gazdája, de egyes elméletek szerint valószínűleg titokban akarta tartani a vagyonát, viszont az is felmerült, hogy ez egy felajánlás volt felsőbb erőknek – sajnos egyelőre nem lehet biztosan tudni.

A lelet értéke természetesen felbecsülhetetlen, hiszen nemcsak a fent említett 20, illetve a mellette talált másik 19 arany pénzérme képvisel hatalmas értéket, hanem maga a marhacsont, és a jelentőségteljes felfedezés is, hogy ilyen módszerekhez is folyamodtak régen az emberek annak érdekében, hogy tárolni tudják a kincseiket – jobban belegondolva egészen zseniális ez a módszer, hiszen az akkori támadóknak, rablóknak minden bizonnyal eszükbe se jutna egy értéktelen csontdarabban keresni az értékeket.

A titokzatos, marhacsontba rejtett kincs végül a Lynn Múzeumban találta meg a végső helyét, ahol bárki megcsodálhatja. Ezzel kapcsolatban van egy remek hírünk, ugyanis nem kell feltétlenül elutaznunk Norfolkba ezért, hiszen az alábbi posztnak köszönhetően most bárki megcsodálhatja a fantasztikus leletet:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás