promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megivott egyszerre 12 energiaitalt, a lötty rögtön elkezdte felzabálni a testét
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Akut hasnyálmirigy-gyulladást váltottak ki a serkentő italok.

Az elmúlt évtizedben a tinik körében különösen divatba jött energiaitalok nem tartoznak az egészséges élelmiszerek közé. A fogyasztásuk enyhén szólva is kockázatos, a Tudatos Vásárló oldal szerint a túlzott koffeinbevitel súlyos tünetekkel és következményekkel járhat.

A veszélyt fokozza, ha az energiaitalokhoz a közösségi médiában hülye kihívások kapcsolódnak, vagy valaki egyszerűen csak kivagyiságból meg akarja mutatni, hogy bármire képes a rajongók figyelméért.

Így járt az a férfi is, aki 10 perc alatt 12 doboz serkentő löttyöt döntött magába, amitől a hasnyálmirigye rögtön elkezdte felzabálni saját magát.

„A hasnyálmirigy (pancreas) a hasüregben lévő szervünk, amely elsősorban az emésztésben részt vevő enzimeket és különböző hormonokat termeli. A szerv megbetegedése (gyulladás, daganat következtében) súlyos következményekkel jár”

– emeli ki a Webbeteg orvosi szakoldal is. A magán eszeveszett kísérletet elvégző, névtelenségbe burkolózó 36 éves férfi az egy tucat energiaital elfogyasztása után rögtön rosszul érezte magát, de csak másnap vánszorgott el a kórházba, ahol akut pancreatitist, vagyis hasnyálmirigy-gyulladást állapítottak meg nála.

A gamerként pénzt kereső illető kis híján belehalt a mutatványba, mert a nagy mennyiségben bevitt koffein, cukor és különféle kemikáliák fokozott működésre késztették a hasnyálmirigyét. A butaságát még azzal is fokozta, hogy a rosszullétét alkohollal próbálta csillapítani.

A kórházban antibiotikummal kezelték, illetve kivárták a koffein és a cukor felszívódását, így a gamer szerencsére jobban lett, de örök életre megjegyezte magának, hogy egynél több energiaitalt nem érdemes fogyasztania naponta, amint arról az orvosi javaslat is szól.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás