promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ legnedvesebb helyén egy esőfelhőben élnek az emberek és mégis szomjaznak - hogy lehet ez?
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Indiában található egy kis város, ahol a lakosság egy esőfelhőben él és mindig esik az eső. Ez így maximum egy Guinnes rekordra elég, de van még egy érdekessége a történetnek.  Az év egy részében szomjaznak. De, hogy létezhet ez?

Mawsynramban szinte állandóan esik az eső, leginkább 7-12 napos folyamatos esőzések jellemzőek, ami olyan intenzív, hogy a lakosok pár méterre látnak csak maguk elé a függönyszerű esőzés miatt.

A felhők magasságában élnek, így a felhők mozognak az ucákon és az otthonaikban. Az átlag éves csapadékmennyiség 11 861 mm.

Olyan erős és folytonos az esőzés, hogy elviselhetetlen a bádog tetőkön a zivatar hangja, ezért esőfogókkal próbálják meg tompítani.

Elsősorban a nagy magasság miatt ritkán melegszik fel a hőmérséklet Mawsynramban. A havi átlaghőmérséklet a januári 11 °C körüli hőmérséklettől az augusztusi 20 °C feletti hőmérsékletig terjed.

A faluban egy rövid, de érezhetően szárazabb évszak is van decembertől februárig, amikor a havi csapadékmennyiség átlagosan nem haladja meg a 30 millimétert. Decembertől februárig gyakori, hogy kiszáradnak a víztározók és ezért a lakosság csak délelőtt 2 órát és este 2 órát részesülhet vízellátásban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás