promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tuti tippek: ezt edd 45 felett, hogy örökké fiatalos maradj
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Alapvető emberi tulajdonság, hogy már 30 felett is szeretnénk mindg egy kicsit fiatalabbnak tűnni. De vajon mi a helyzet pár esztendővel később, min tudunk változtatni étrendünkben annak érdekében, hogy akár súlyos éveket is letagadhassunk? 

Különösen nők esetében, a 45 év feletti évek változókornak számítanak, amelynek során könnyebb felszedni a kilókat, mint előtte. Természetesen ez az időszak járhat hangulatváltozásokkal, hőhullámokkal, így mindenképp érdemes odafigyelni az egészséges életvitelre és táplálkozásra.

45-50 környékén mindkét nem esetében lassul az anyagcsere, egy kiadós ebéd és vacsora után megfigyelhető, hogy könnyebben szöknek fel a kilók, mint a "gondtalan" fiatalkorban. Elképesztően fontos a D-vitamin mellett a kalciumforrás, amely a csontok épségét segít megőrizni. Az alacsony zsírtartalmú tej, joghurt, kefir, túró remek hatással lehet az öregedési folyamat lassítására. Olajos magvakat is érdemes fogyasztani, de vigyázat, nem többet, mint napi 8-10 szem. Szemezgethetünk mogyoróból, dióból, de akár mandulából is. A lényeg emellett még a fehérjedús étrend, az egészséges zsírok, illetve a temérdeknyi antioxidáns. 

Szív-és érrendszeri betegségek megelőzésében elengedhetetlen szerepet kapnak a zöldségek és a gyümölcsök, a gabonák, és a megfelelő magnézium és káliumbevitel. Fontos a rostok pótlása is, bátran szedhetünk a tányérünkra burgonyát, tésztákat, hajdinát, bulgurt, kölest. Próbáljuk ki a barna rizst is a megszokott fehér opció helyett!

A reggeli vagy a délutáni órákban a zöldtea egy valódi jolly joker: szívkímélő, emésztést segítő, fiatalító hatása van. A halak, a magas kakaótartalmú csokoládé és az avokádó mindig biztos fogadás, összegezve pedig a növényalapú, változatos táplálkozás segíthet abban, hogy fiatalosak és üdék maradjunk a középkor utáni években is.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás