Hiába van szüneten A Konyhafőnök, Fördős Zé így is megszívatta Rácz Jenőt
Olvass tovább...
Persze amit Rácz Jenő és Sárközi Ákos csinál, az tudjuk, hogy egy teljesen másik szint.
Magyarország ügyeletes kritikusa, Puzsér Róbert rengeteg témában otthon van, de a gasztronómiában eddig még nem igazán láttuk tündökölni. Az embernek természetesen ennie kell, és azt még akkor is el tudja dönteni, hogy ízlik-e neki valami, ha nem jártas a Michelin-csillagos fortélyokban.
Azt gondolnánk, hogy Puzsér Róbert csúcsfogásokat vár az életben, de ez nem így van, mivel jóval inkább az egyszerűséget, letisztultságot keresi. Most eljött az a pillanat, amikor ő is ki fog adni egy szakácskönyvet.
Olvass tovább...
Sokáig dolgozott rajta, mivel 15 éven keresztül gyűjtögette azokat a recepteket, amiket ez idő alatt fejlesztgetett. Nem is tagadta, hogy amik belekerültek a könyvbe, azokat a fogásokat valóban az amatőr szakács készíti a legjobban. Eddig ezt az arcát csak a családja láthatta, de most mindenkinek szeretné megmutatni, hogy van egy ilyen oldala is.
Persze azt nem tudta kikerülni, hogy ne pörköljön oda kicsit A Konyhafőnök két Michelin-csillagos sztárséfjébe:
„Amit itt a Sárközi Ákosok, meg a Rácz Jenők előadnak, az a magyar emberek széjjelfrusztrálása”
- mondta az RTL Reggeli című műsorában a kritikus. Puzsért az borította ki, hogy a recepteket túl akarják bonyolítani, és egyesek olyan összetevőket használnak, amiknek már a nevét is képtelenség megjegyezni.
Olvass tovább...
A kritikus A Konyhafőnökből nem bántotta Fördős Zét, de hát a Street Kitchen igyekszik is az egyszerűségre rámenni, ahol nem a Michelin-csillagos fogásoké a főszerep. Sőt, Fördős Zé testvére is besegített, mert ő fotózta le az ételeket.
„Azért írtam meg ezt a szakácskönyvet, mert hiszek abban, hogy a kevésből is ki lehet hozni, ha nem is sokat, de valami igazán magyart”
tette hozzá Puzsér.
A kritikus boldog lenne, ha Rácz Jenő és Sárközi Ákos is a kezébe venné majd a könyvét, hogy egy átfogó képet kapjon a mai magyar valóságról. Tehát az amatőr szakács erre is készült: magyar ételek, magyar hozzávalók, a magyar embereknek.
Ebben persze azért van igazság is. A Michelin-csillagos fogások maradjanak meg luxusnak, míg otthon főzzünk nyugodtan, házias ételeket, amik olcsón összedobhatóak, de ettől még finomak.