promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Puzsér Róbert kíméletlenül odapörkölt A Konyhafőnök két sztárséfjének
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Persze amit Rácz Jenő és Sárközi Ákos csinál, az tudjuk, hogy egy teljesen másik szint.

Magyarország ügyeletes kritikusa, Puzsér Róbert rengeteg témában otthon van, de a gasztronómiában eddig még nem igazán láttuk tündökölni. Az embernek természetesen ennie kell, és azt még akkor is el tudja dönteni, hogy ízlik-e neki valami, ha nem jártas a Michelin-csillagos fortélyokban.

Azt gondolnánk, hogy Puzsér Róbert csúcsfogásokat vár az életben, de ez nem így van, mivel jóval inkább az egyszerűséget, letisztultságot keresi. Most eljött az a pillanat, amikor ő is ki fog adni egy szakácskönyvet.

Sokáig dolgozott rajta, mivel 15 éven keresztül gyűjtögette azokat a recepteket, amiket ez idő alatt fejlesztgetett. Nem is tagadta, hogy amik belekerültek a könyvbe, azokat a fogásokat valóban az amatőr szakács készíti a legjobban. Eddig ezt az arcát csak a családja láthatta, de most mindenkinek szeretné megmutatni, hogy van egy ilyen oldala is.

Persze azt nem tudta kikerülni, hogy ne pörköljön oda kicsit A Konyhafőnök két Michelin-csillagos sztárséfjébe:

„Amit itt a Sárközi Ákosok, meg a Rácz Jenők előadnak, az a magyar emberek széjjelfrusztrálása”

- mondta az RTL Reggelicímű műsorában a kritikus. Puzsért az borította ki, hogy a recepteket túl akarják bonyolítani, és egyesek olyan összetevőket használnak, amiknek már a nevét is képtelenség megjegyezni.

A kritikus A Konyhafőnökből nem bántotta Fördős Zét, de hát a Street Kitchen igyekszik is az egyszerűségre rámenni, ahol nem a Michelin-csillagos fogásoké a főszerep. Sőt, Fördős Zé testvére is besegített, mert ő fotózta le az ételeket. 

„Azért írtam meg ezt a szakácskönyvet, mert hiszek abban, hogy a kevésből is ki lehet hozni, ha nem is sokat, de valami igazán magyart”

tette hozzá Puzsér.

A kritikus boldog lenne, ha Rácz Jenő és Sárközi Ákos is a kezébe venné majd a könyvét, hogy egy átfogó képet kapjon a mai magyar valóságról. Tehát az amatőr szakács erre is készült: magyar ételek, magyar hozzávalók, a magyar embereknek.

Ebben persze azért van igazság is. A Michelin-csillagos fogások maradjanak meg luxusnak, míg otthon főzzünk nyugodtan, házias ételeket, amik olcsón összedobhatóak, de ettől még finomak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás