promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes videó a világ egyik legnagyobb piramisának belsejéről: igazán elképesztő az amerikai Memphis a maga 30 éves piramisával
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Adott egy épület, amely teljesen hasonlít az egyiptomi piramisokra, de teljesen másra használják.

Elképesztő, de ha piramisról hallunk, valószínűleg azonnal a gízai piramisok ugranak be mindnyájunknak, hisezn egyiptom nevezetességei a leghíresebb gúla alakú alkotások a Földkerekségen. Sokaknak még a dél-amerikai piramisok is beugorhatnak, amelyek az egyiptomi társaiktól eltérően elsősorban hatalmas őserődk közepette találhatók meg. Azt viszont már kevesen tudják, hogy a legtöbb piramis (közel 300) nem is egyiptomban található, hanem Szudánban, amely ország szoros kapcsolatot ápolt az egyiptomiakkal.

De piramisok a világ számtalan táján vannak még, sőt, rengeteg 20. és 21. századi alkotással is találkozhatunk. Ilyen például Szlovákiában a nemzeti rádió egykori épülete, amely egy elképesztő, fordított piramis a város kellős közepén, vagy például ilyen Magyarország egyetlen piramisa, amihez nagyon szomorú történet kapcsolódik.

De minden modern piramis közül kiemelkedik az Amerikai Egyesült Államokban található gigantikus építmény, amely méretei alapján befér a top10 legnagyobb piramis kategóriába is. És mivel a név kötelez, nem mellesleg az amerikai Memphisben található, amely az egyiptomi Memphisről kapta a nevét, arról a városról, amely nagyon sokáig volt a birodalom fővárosa, manapság pedig kedvelt úticélja a turistáknak.

És hogy miről híres az amerikai Memphis?

Nagyon is sokmindenről, hiszen ezt a helyet tartják számon a blues és a rockandroll fővárosának az USÁ-ban. Arról viszont már kevesebbet szól a fáma, hoyg egy gigantikus piramis is található a városban, amely méreteivel a város fölé emelkedik. A Google Mapsen így néz ki.

A piramis amúgy egy szórakoztatóipari létesítmény, tele látványosságokkal és játékokkal és persze boltokkal. Még egy mesterséges mocsár is található benne, szóval egy virtigli 20. század végi létesítmény, amely a kilencvenes évek elején épült, a YouTube-on számtalan videót találhattok arról, hogy néz ki belül a piramis. Sőt, még rengeteg legenda is kapcsolódik hozzá, többek között az, hogy az Indiana jones-ból ismert kristálykoponyákat itt rejtették el az épületben. Természetesen a legendát a film rajongói találták ki, és kezdték terjeszteni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás