promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem csak, hogy brutálisan erős fogyasztó növény, de rákmegelőző csodafűszerként is számontartják, pedig csak 400 forint
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A zellerfélék családjába tartozó petrezselyem többféle felhasználása van fűszerként és gyógynövényként egyaránt. Egyaránt használható a szépségápolásban, de a fogyásban is erős hatása van. Azonban sokan nem tudják, hogy öli a ráksejteket.

Petrezselymet sokféle formában hasznosíthatjuk otthon, száraz fűszerként, fagyasztott formában, vagy csak pár száz forintért vehetünk egy cseréppel a legközelebbi marketben. Amikor a húsleves tetejét díszítjük petrezselyem levéllel, akkor nem is vagyunk tisztában vele, hogy milyen hatása van.


A növény elrágása semlegesíti a húsban található méreganyagokat, és pont ezért méregtelenítő hatása is van, ami elősegíti a fogyást.

A rendszeres petrezselyem fogyasztás segíti az emésztést, és sokkal hatékonyabb lesz az anyagcserénk is hozzájárulva, hogy leszokjon a szervezetünk a raktározásról, így hamarosan beindul a súlyvesztés is.

Emellett erős vízhajtó is, ami által kihajtja a szervezetben felhalmozódott végtagduzzanatot és más kellemetlenségeket okozó vizet, és kényszeríti a testet, hogy ne kössön meg a felesleges vizet.

Egy 2013-as kutatás szerint immunerőstő hatása is ismert mivel rengeteg vitamin és ásványi anyag van a petrezselyemben és ráadásul a meglévő rákos sejtek nagy részét is képes elpusztítani.

További egészségügyi eredmények szerint  főként a tüdőrák ellen hatásos, de más daganatos megbetegedések kivédésében is segít.

Nem csak belülről tesz csodát, de kívülről is. A rengeteg antioxidáns, C-vitamin és béta-karotin miatt a petrezselyem csodát tesz a hajjal és szépíti a bőrt. Rendszeres fogyasztása erősíti, fényessé teszi a hajat, és lassítja a bőr öregedését.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás