promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az egész magyar borvilágot megmozgatja ez a budapesti rendezvény, ami idén ötödik alkalommal tölti meg Újpest főterét
Borítókép:  Várai Mihály
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Újra itt a Borvíkend, ami idén nagyszabásúbb lesz, mint eddig bármikor.

Jubileumi évéhez érkezett a már országszerte népszerű, Újpesti Borvíkend, amely idén minden eddiginél gazdagabb kiállítói portfolióval jelentkezik. Szeptember 9. és 11. között megismerkedhetünk Magyarország legnépszerűbb, élvonalba tartozó pincészeteivel és azok boraival. Emellett a szervezők sokszínű programokkal és élőzenével készülnek. 

Bármilyen meglepő, már nem kell nagyunkba venni az országot, ha minőségi, hazai borokat szeretnénk kóstolni. Elég csak kimetrózni vagy éppen kocsival ellátogatni az újpesti Szent István térre, ahol évente egyszer Budapest IV. kerületébe költözik a magyar borvilág; mindez idén már az ötödik alkalommal.

2018-ban még csupán 10 borászat érkezett a Szent István térre, ez a szám az idei évben már közel 30, arról nem is beszélve, hogy kibővült Streetfood udvar és kézműves utca várja a látogatókat, mind a három napon.

Az Újpesti Borvíkenden a kóstolás mellett lehetőségünk nyílik jobban megismerni hazánk borkultúráját, ebben a programok és a helyszínen lévő sommelierek vannak a vendégek segítségére. Ez azt jelenti, hogy ízlésünket figyelembe véve - fehér, vörös, rozé - saját, egyéni kóstolósort állítanak össze nekünk, ha igényt tartunk rá. A kiváló italokhoz és ételekhez persze zene is dukál. A Borvíkend minden napján erről élő jazzkoncertek, illetve a válogatott hazai slágereket kínáló “házibuli” gondoskodik. 

Ha pedig mindez még nem lenne elég, Fortunát is megkísérthetjük csupán azzal, hogy azt csináljuk, amit egy ilyen borfesztiválon szokás: kóstolunk. Idén is kiválasztják ugyanis Újpest Város Borát - a szavazók között pedig értékes nyereményeket sorsolnak ki.

Az utolsó nap a családoké. Színes gyerekprogramokkal, koncertekkel - fellép például az Alma együttes -, és a mustkészítés hagyományaival várják a kicsiket és a kicsit nagyobbakat. A gyerekeknek lehetősége lesz szintén (mustot) kóstolni, készíteni, vagy örök élményeket szerezni az Újpesti Borvíkend kalandparkjában.

Az alábbi videóban belepillanthatunk a tavalyi Borvíkendbe:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás