promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent a Danone márkanév valójában? Brutális meglepetés, minden magyar háztartásban előfordul, mégsem tudjuk az igazságot
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Minden nap találkozunk vele, mégsem tudjuk, hogy pontosan honnan jön, merről ered.

A vásárlás egyre nagyobb szeletet vesz ki az életünkből, és ez a trend fokozódott a koronavírus-járvány alatt is azzal, hogy szinte csak a boltok és bevásárlóközpontok lettek azok a helyek, ahol találkozhattunk. Ráadásul most az áremelkedések miatt is sokkal jobban fókuszálunk a bevásárlásainkra, több időt fordítunk tudatos tervezésre. Talán az utóbbi időben sokkal jobban figyelünk is az egészségtudatos táplálkozásra is, sőt, kedvenc márkáink is sokkal jobban érdekelnek minket, hogy mégis milyen összetevőkkel gyártják kedvenc élelmiszereinket.

Kis kultúrtörténeti érdekességeket bemutató sorozatunkban most a Danone márkanév eredetének megyünk utána.

A Danone egy francia-sapnyol eredetű vállalat, amely élelmiszeripari termékek előállításával foglalkozik. Legismertebb termékei talán a joghurtok lehetnek Magyarországon, ezek közül valószínűleg egy-egy darab valamennyi magyar háztartásban megtalálható. A világ más részein az is előfordul, hogy Dannon néven kerülnek forgalomba a cég termékei. A névváltoztatás elsősorban a jobb angolos hangzásra vezethető vissza.

A cég több mint 100 éves történetre tekinthet vissza. Ekkor jelent meg ugyanis az alapító által az első joghurt, amelyet a kezdetek kezdetén még csak patikákban forgalmaztak. Az alapítót amúgy Isaac Carasso-nak hívták, és az ő fia volt Daniel, aki végül megalapítja az USÁ-ban a joghurtgyártó vállalatot.

És hogy honnan kapta a nevét a cég?

Isaac a fiáról nevezte el, hiszen a Danone, a Daniel becézése, kicsinyítőképzős szóváltozata.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás