promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az óriási szárazság miatt eltűnt a víz a folyóból, döbbenetes dolog kúszott elő a víz alól
Borítókép:  Profimedia/Courtesy of Dinosaur Valley State Park/Mega
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő látványban lehet részed.

az elmúlt időszakban a világ számos pontján óriási aszályok voltak, így pedig nagyon sok folyó és tó vízszintje leapadt, és évtizedek óta a víz mélyén lévő dolgok, érdekességek bukkantak elő, amelyekre most kicsit csodájára jára világ is. A Duna magyarországi szakaszán is előbukkantak olyan hajóroncsok, amelyeket évtizedek óta nem láthattunk, a törtéenelm szemtanúi pedig elementáris erővel érdeklik az embereket.

Nemrégiben éhségkvek, inségszikla és egy titokzatos "alagút" is előbukkant, utóbbi például Budapesten.

Most pedig nagyon sokkal megyünk vissza a múltba, még az ember megjelenése előtti időszakra, amikor bizony óriási hüllők uralták a planétánkat. Az Amerikai Egyesült Államokban ugyanis több millió éves dínólábnyomok kerültek felszínre a szárazság miatt. Szinte döbbenetes látványban lehet részünk a felvételek láttán (borítóképünk, videó alább).

Texasban készültek a felvételek a Dinosaur Valley State Park-ban, 113 millió éves dínólábnyomokat regisztrálhattak a szakértők. Így pedig, ahogy a park tudósai is írják, ez lehet a világ leghosszabb dinoszaurusznyomvonala. A nyomok többsége amúgy az Acrocanthosaurustól származik, amely egy több tonnás élőlény lehetett, a magassága pedig elérhette a 4,5 métert is.

íme az elképesztő felvételek:

(via Player)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás