promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A legjobb útmutató, ha városnézésre készülsz
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Manapság már egyre divatosabbá váltak a laza hétvégi kiruccanások külföldre. Ez egyrészt az olcsó repülőjegyeknek köszönhető, másrészt az egyre rugalmasabb és gyorsabb jegyfoglalásnak, amit ma már pár kattintással elintézhetünk mobilról is. Ezért valóban érdemes lehet néha egy-egy ismert városban eltölteni pár napot, és élvezi az általuk nyújtott csillogást, vagy épp a romantikus kisvárosok hangulatát. Íme tehát egy pár tipp a hétvégi városnézésekhez!

Foglaljunk jó előre repülőjegyet

Minél korábban foglalunk repülőjegyet, annál nagyobb az esélye annak, hogy rendkívül olcsón megkapjuk azt – akár már egy vonatjegy áráért. Az ilyen egy-két napos hétvégi utazások persze lehetnek spontánok is, viszont ne feledjünk, hogy külföldre megyünk, tehát nem árt előre tisztában lennünk a helyi sajátosságokkal és látnivalókkal. Ha pedig valóban olcsó repülőjegyet szeretnénk, akkor az adott ország turistaszezonját is vegyük figyelembe. Turistaszezonban és az adott ország ünnepeikor sokkal drágábbak a jegyek.

Viszont a profi repjegyajánló portálok a leggyorsabb keresőmotorokkal dolgoznak, és a legjobb lehetőségeket kínálják számunkra. Tehát ha repjegyet nézünk, fontos az adott portál is, ahol keresünk.

Öltözzünk megfelelően

Ha például egy arab országba készülünk, és már épp ki szeretnénk fizetni a dubai repülőjegy árát, akkor gondoljunk arra is, hogy milyen ruhákat viszünk magunkkal. Például az Arab Emírségekben egy extra miniruhával nem fogunk átütő sikert aratni. Márpedig ha szeretnénk valóban magunkba szívni a város zamatát, akkor jobb olyan öltözéket választunk, ami nem sérti az ott élők értékrendjét. Számoljunk azzal is, hogy egy városnéző körút alatt gyakran akár több tíz kilométert is észrevétlen legyalogolhatunk. Tehát ilyenkor tényleg olyan kényelmes cipőt válasszunk, amelyben valóban bírni fogjuk a strapát.

Nincs is annál rosszabb, amikor fel kell adni a városnéző körút felénél, mert feltörte a sarkunkat a cipő.

Ne csak a jól ismert helyeket fedezzük fel

Szinte minden utazási oldal felsorolja az adott városok ismert helyeit. Milánóról például mindenki tudja, hogy a dóm vagy a Scala olyan helyek, amiket érdemes megnézni. Viszont ezzel nem igazán fedezzük fel a város igazi arcát. Érdemes tehát néha letérni a jól ismert, ajánlott utakról. Felfedezzük fel a kevésbé ismert helyeket is. Mindenképp menjünk be legalább egy vegyesboltba, és nézzük végig, hogy vajon arrafelé milyen ételeket vásárolnak az emberek. Rendkívül érdekes és izgalmas felfedezésekben lehet így részünk. Ha pedig borzongani támad kedvünk, akkor keressünk olyan tematikus túrát, amely révén a város misztikus és bizarr történelmét ismerhetjük meg.

Ne hagyjuk ki a városnéző járműveket

Klisésnek hangzik, de ha már megvan a repülőjegy az úti célunk felé, hagyjunk némi költőpénzt a városnéző buszok és vonatok jegyeire is. Ezek egy részét szintén le tudjuk előre foglalni olyan portálokon, ahol egyúttal a repülőjegyet is megvehetjük. Nagyon izgalmas lehet végighaladni a városon ezekkel, ugyanis így olyan részleteket szúrhatunk ki, például egy emeletes busz tetejéről, amiket nem említenek az útikönyvek. Továbbá ezzel a módszerrel előre kinézhetünk olyan helyeket, ahová akár másnap el is látogathatunk. Ezen kívül az ilyen buszok kényelmesek, és gyakran saját anyanyelvű idegenvezetést is kérhetünk.

Tehát ha a célország általánosan használt nyelvével hadilábon állunk, akkor kifejezetten hasznos lehet így megismernünk a város érdekességeit.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás