promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csak ennyi? Íme a titok, hogyan válaszd ki az édes, lédús görögdinnyét
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Semmi sem jobb, mint egy forró nyári napon egy szelet görögdinnye. Ha még édes és lédús is, az maga a mennyei csoda. A dinnye gazdag a természetes antioxidánsokban, amelynek számos pozitív egészségügyi hatása van, ezért nem mindegy, hogy milyen dinnyét viszünk haza.

Most eláruljuk a titkát a tökéletes görögdinnye választásának.

Keresd a szabályos formát

Míg a görögdinnye többféle formában és méretben létezik, jó, ha olyan görögdinnyét választunk, amelynek szimmetrikus alakja van, és nincs rajta szabálytalan dudor, horpadás vagy vágás.

Keresd a görögdinnyét, amely fénytelen külsejű és nehéz, mert ez azt jelzi, hogy érett – ha fényes, akkor még érik.

Az egyenetlenségek és a fényesség arra utalhat, hogy a görögdinnye nem kapott elegendő vizet a növekedése során, vagy hogy nem lett megfelelően beporozva. Sőt, a vágások és a nagy horpadások rovarok vagy gombák jelenlétére utalhatnak.

Másrészt, a száraz foltok és az érszerű szövetek a görögdinnye felületén azt jelezhetik, hogy a dinnye extra édes lesz. Ezek a foltok azt jelzik, hogy a felesleges cukor kiszivárgott a gyümölcsből, ahogy nőtt.

 Vizsgáld meg a dinnye súlyát

Még a kis görögdinnye is tud hihetetlenül nehéz lenni. A görögdinnye súlyának vizsgálatakor, ha a dinnye relatív méretéhez képest nehéz, az azt jelenti, hogy a dinnye tele van vízzel és ezért jó lédús.

Nézd meg a keménységét

Nem csak az a fontos, hogy meggyőződj arról, hogy a görögdinnye elég érett-e a szedéshez, az is fontos, hogy a görögdinnye ne legyen túlérett.

Ehhez fogd meg a dinnyét, és finoman nyomd össze. Az érett görögdinnye nem puha, és ez azt jelenti, hogy a dinnye nem túlérett.

Egy másik jó teszt a görögdinnye megkarcolása körömmel, akkor megfelelő, ha nem szakítja meg körmöd könnyen a héját.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás