promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Küszködik a McDonald's, eltűnhet jó néhány kedvencünk az éttermeikből
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A globális gazdaság akadozása alapanyaghiányhoz vezet.

A világban történő dolgok lassan a megszokott, hétköznapi életünket is felborították. A koronavírus otthon maradásra kényszerített bennünket, az orosz-ukrán háború, illetve az egyre gyötrőbb klímaváltozás pedig az élelmiszer-ellátásban és a globális láncok működésében okozott gondokat.

Ennek újabb jele, hogy a McDonald's máris figyelmeztette vásárlóit, miszerint néhány tétel hosszabb-rövidebb időre eltűnhet az étlapjukról. Egyelőre Angliában tűnik a legvészesebbnek a helyzet, amely a közelmúltban – tetézve a bajokat – kilépett az Európai Unióból, de a probléma könnyen átgyűrűzhet a kontinens többi részére is.

Az még a jobbik eset lesz, ha csak néhány hozzávalót kell módosítani a szendvicsekben. Erre áprilisban már akadt is példa, akkor az angliai zöldséghiány miatt a Big Tasty és szalonnás Big Tasty hamburgereket a megszokott kettő helyett csak egy szelet paradicsommal tudták megtölteni.

A Chicken Big Mac pedig olyan népszerűnek bizonyult a szigetországi fogyasztók körében, hogy kénytelenek voltak törölni az étlapról, mert nem tudtak volna annyit készíteni belőle, amennyire igény mutatkozott.

A cég egyik szóvivője mindezzel együtt is csak óvatosan fogalmazott a problémáról, elmondása szerint a mostanában tapasztalható nyomás csak kevés számú tételt érint az étlapjukon. Kiszámíthatatlan azonban, hogy milyen mértékben súlyosbodik a helyzet, ha – az előrejelzések ezt mutatják – valóban egész évben eltart az orosz-ukrán konfliktus.

Magyarországról egyelőre még nem hallani hasonló híreket, de feltehetőleg mi sem húzhatjuk ki magunkat sokáig a globális fejlemények hatása alól. Az emelkedő alapanyagárak szinte biztosan áremelkedéseket fognak okozni, a tej drágulása például nyilvánvalóan kihat a milkshake-ek árára – ebből egyébként Angliában szintén mutatkozott már hiány.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás