promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
3 lenyűgöző vadregényes horvát sziget, amit a magyarok nem is ismernek – és ahová még idén nyáron el kell menned
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több olyan sziget is van Horvátországban, melynek álomszép homokos tengerpartja vagy lenyűgöző növényzete és természeti adottságai vannak, mégsem sűrűn látogatják magyarok. Pedig ezeket a helyeket vétek lenne kihagyni!

Mljet-sziget

Horvátország legzöldebb szigete Mljet-sziget, amelynek nagy részét erdők borítják.

Az Andria gyöngyszemének szokták nevezni, és arról híres, hogy a világ 10 legszebb szigete közé sorolták.

Kifejezetten tiszta tengervizéről és gazdag mediterrán élővilágáról híres, illetve homokos öbleiről. A szigeten lévő nemzeti park mellett érdemes ellátogatni a két sósvizű tóhoz, melyek a sziget nyugati végében helyezkednek el (Malo és Velis). Kisebb részén termőföldek, szőlőültetvények és falvak találhatóak, és ez adja a sziget autentikus hangulatát.

Forrás: Profimedia

[[cikk1]]

Cres-sziget

Cres az Adriai-tenger egyik legnagyobb szigete, ami festői öblökkel és strandokkal kápráztatja el az oda utazókat.

Eszméletlen gyönyörű érintetlen tengerpartjainál a tenger mindenhol kristálytiszta. Rengeteg vad öböl és lagúna található a szigeten.

Az egyik legszebb látnivalója az édesvizű Vrana-tó, ami arról is híres, hogy Kelet-Európa legmélyebb tava. A sziget főleg az aktív pihenőknek ajánlott, ugyanis rendkívül sok sporttevékenységre van lehetőség. Érdemes kipróbálni a sznorkelezést, búvárkodást, hegymászást és egyéb vízi sportokat.

A sziget klímáját mediterrán, forró száraz nyár jellemzi és enyhe csapadékos tél. A sziget időjárása rendkívül ideális nyaralásra, fürdőzésre. Cres sziget élővilága rendkívül gazdag növényekben és állatfajokban.  

Forrás: profimedia

Korčula-sziget

A „kis Dubrovniknak“ is emlegetett sziget Horvátország legdélebbi szigete, amit édenkertnek is szoktak nevezni, hiszen titokzatos, idilli és rendkívül természetközeli. Korcula óvárosa egyedülálló építészeti emlékeiről híres.

Gyönyörűszép óvárosa népszerű turistacélpont, mégis a magyar turisták számára viszonylag ismeretlen az egész hely.

Arról is híres a sziget, hogy itt található a legszebb homokos tengerpart.

Korculához közel több kisebb méretű sziget is található, a 19 apró szigetből álló Haskó szigetek izgalmas célpont lehet hajóval vagy csónakkal.

Forrás: profimedia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás