promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarországon a föld alatt van egy rejtélyes szuperkocka, amely képes megállítani az időt is? Ezen nagyon meg fogsz lepődni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy minden képzeletet felülmúló legenda.

Rengeteg legendát hallottál már Magyarországról, a Pilis alatt található szívcsakra talán a legizgalmasabb mindenbből, hiszen egyfajta különleges és kiemlt helyet biztosít Magyarországnak a világban. A Pilist pedig a világ egyik legkülönlegesebb helyévé avatja. Ám ennél is van egy sokkal izgalmasabb legenda egy szuperkockáról, amely a Mátra mélyén található a zelbeszélések szerint.

A hely legelvetemültebb legedájáról pedig mé a Természetjáró is megemlékszik abban a posztjában, amelyben a Csörgyőlyuk-barlangról írnak. Úgy hírlik ugyanis, hogy a fokozottan védett barlangban egy szuperkocka található, amely egy 10 centiméteres oldalhosszúságú, szabályos kocka alakú szikladarab, amelynek segítségével képesek lehetünk megváltoztatni az időt és a teret is.

Amúgy már a barlang neve is egy legendához kötődik, hiszen ha egy apró követ dobtak a barlangba, akkro hosszú percekig hallani lehetett a kő hangját. A barlang hossza amúgy majdnem fél kilométer.

Anno a NOOL, egy Nógrád megyei hírportál egy nagyon érdekes riportot is közölt a barlangról, amelyben egy barlangász meséli el történetét. A sztori még 1984-ben történt meg, amikor Buda László és csapata leereszkedett a barlangba, majd hat-hét óra után felszínre jöttek, de mikor hazafelé tartottak, már egy mentőcsapattal találták magukat szembe, akik az ő megkeresésükre indultak, azt állítva, hogy már két nap telt el.

A misztikus helyről több érdekes videó is felkerült azóta az internetre:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás