promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vajon tudod-e, hogy miért van lyuk a fakanál közepén? A megoldás igazán prózai
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Van valami funkciója, vagy csak egy elterjedt stílus? Mi most eláruljuk, hogy mire jó az a bizonyos lyuk?

Vannak a hétköznapokban olyan kérdések, amiket nem teszünk fel, csak szimplán elfogadjuk úgy, ahogy vannak. Ilyen, hogy miért van lyuk a fánk közepén vagy miért van masni a női fehérneműk elején? Most mégis feszegetünk egy hasonló rejtélyt, még pedig, hogy miért van lyuk a fakanál közepén?

Az elsődleges funkciója a lyuknak, hogy segítse az áramlást a szószok, mártások, tészták készítése közben.

Ha a hagyományos lyuk nélküli változattal keverjük az ételeket, akkor a massza a szélek körül áramlik, míg a lyukas verziónál, szabadon áthatolhat középen, ami abban segít, hogy a végeredmény lágyabb, egyenletesebb és csomómentes legyen.

Másodlagos funkciója, hogy ha az áramlás könnyedebb, akkor nem töri össze az összetevőket.

Én kóstolásnál élvezem a lyuk előnyét, ugyanis, ha bármilyen nagyobb összetevőt ki szeretnénk venni, akkor közben a lé kifolyik középen szabadon hagyva a keményebb összetevőt. 

A tésztaszedő közepén lévő lyuk már más tészta, azaz pont, hogy a tésztához van köze.

A lyuk abban segít, hogy segítsen eldönteni, mennyi egy ember fejadagja a spagettiből, és ezt a mennyiséget segít kiszámolni. Ha a tésztaszedőd nem lyukas, ideje egyet beszerezned és máris pontosan tudod lemérni a mennyiséget.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás