promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rejtélyes óriás vadállat kószál a Pilisben, az erdészek figyelmeztetést adtak ki
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

 Döbbenet: Medve járkál a Pilisben!

Magyar erdőben rtikán látni medvét, azonban május 25-én egy magányosan kóborló mackóról tettek bejelentést az Acsai hatósághoz. Az erdészek megvizsgálták a Pilisi Parkerdőt és igazolták, hogy valóban egy elkóborolt egy barna medve. Az illetékes természetvédelmi szakemberek naponta ellenőrzik az érintett területet.

Természetvédelmi szempontból nagyon hasznos a fokozottan védett fajok jelenléte, jó hatással vannak az erdei ökoszisztémára, azonban a kirándulni vágyók és a vadállatok békés kapcsolatához szükséges betartani néhány óvintézkedést.

Első sorban fontos, hogy tudjuk ezek az álatok merre találhatóak, milyen irányban mozognak, ezáltal a lakosság figyelmét fel lehet hívni az esetleges találkozásra. A telepített vadkamerák 0-24-ben megfigyelik az erdőt.

A vadállatok a természet és az erdők részei. Ha valaki erdei túrája során medvét lát az alábbi viselkedési szabályokat javasolt betartani.

  • A medve, ha nem háborgatják végtelenül békés természetű állat csak egyedi esetben kerül konfliktusba az emberrel
  • Ha medvét látunk ne menjünk közel, ne etessük, ne fotózzuk, óvatosan hátráljunk.
  • Ha olyan helyen túrázunk, ahol medve is előfordulhat hangosan beszélgessünk, az állat nem kedveli a zajt, így el fog kerülni minket.

Az aszódi vadásztársaság tájékoztatása alapján a mackó ma reggelre már az aszódi temetőben kószált, két órát is elidőzött arrafelé.

A hatóság kéri a lakosságot, hogy Hosszúvölgy irányában, ha lehet, ne zavarják a kóborló macit, ne sétáltassanak kutyát és ne fussanak azon a környéken.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás