promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új rekord – Ez lesz a világ leghosszabb repülőjárata
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kevesebb utast szállítanak majd, de több lesz a hely az ülések közt.

Az utazók átszállás nélkül repülhetnek Sydneyből Londonba, miután a Qantas bejelentette a világ leghosszabb közvetlen kereskedelmi járatát.

A légitársaság tájékoztatása szerint a 20 órás utazás akkor válik lehetővé, ha átvesz egy tucat Airbus A350-1000 típusú repülőgépet, amelyek több mint 10 000 mérföldet képesek megtenni tankolás nélkül.

Később a Sydney és New York közötti útvonalat is szeretnék kiépíteni, mivel az új generációs repülőgépek lehetőséget adnak arra, hogy közvetlen járatok induljanak Ausztráliából a világ bármely városába.

A járatok 2025 végén emelkednek először a levegőbe, és 238 utast szállítanak majd négy osztályon.

Azok számára, akik nem szeretnének végigülni egy 20 órás utat, lesz egy jóléti zóna a repülő középső részén. Itt kinyújtóztathatják a lábukat, sőt mozoghatnak is, valamint tartalmaz majd egy snack bárt is.

A repülőgépet úgy is tervezik, hogy több helyet biztosítson az utasoknak, de az ülések 40 százaléka drága prémium kabinokban lesz.

Az ausztrál légitársaság 2018-ban 17 órás non-stop repülőutat indított London és Perth között, Boeing Dreamliner repülőgépekkel. A világ leghosszabb útvonala jelenleg a Singapore Airlines által üzemeltetett New York JFK és Szingapúr közötti útvonal, amely 18 óra 50 percet vesz igénybe.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás