promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orosz-ukrán háború: Putyin népének valóban búcsúznia kell ettől a dologtól?
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A McDonald's hátat fordít Oroszországnak, és az is eldőlt, hogy az utódvállalat nem árusíthatja többet a Big Mac-et.

A szakértők is teljesen el vannak bizonytalanodva, hogy mikor érhet véget az orosz-ukrán háború. Ehhez persze az is kellene, hogy létrejöjjön a Putyin-Zelenszkij csúcstalálkozó. Állítólag már Emmanuel Macron és Olaf Scholz is erről győzködi az orosz elnököt.

Tárgyalások persze voltak a két fél között, de ezek állandóan elakadtak, így végül egyiknek sem volt eredménye. Közben már szárnyra keltek olyan pletykák is, hogy Putyin beteg, de ezeket Szergej Lavrov orosz külügyminiszter tagadta. Persze valószínűleg akkor is tagadná, ha ez valóban így lenne.

Oroszország rengeteg szankciót kapott a nyakába a háború kezdete óta, és több nyugati nagyvállalat döntött úgy, hogy hátat fordít az orosz piacnak. Köztük van a világ legnagyobb gyorsétteremlánca, a McDonald's is.

A vállalat már márciusban úgy döntött, hogy ideiglenesen bezárja az éttermeit. Az oroszok amikor meghallották a hírt, elkezdtek annyi Big Mac szendvicset a gyomrukban lapátolni, amennyit csak tudtak.

A Portfolio a CNN cikke alapján számolt be arról, hogy a McDonald's Oroszországban bejegyeztette az ottani gyorséttermeit átvevő cég lehetséges márkaneveit. Ezek között olyanok szerepelnek, mint a Fun and Tasty, The Same One, Just Like That vagy az Open Checkout.

Az is eldőlt, hogy az utódvállalat már nem árusíthat olyan klasszikus szendvicseket, mint a Big Mac. Sokan tartanak attól, hogy az átnevezés után rosszabb lesz a minőség, na meg hogy az utánzatoknak már nem lesz olyan az ízük, mint a valódi mekis burgereknek.

Nincs más hátra, az oroszoknak meg kell tanulniuk házilag elkészíteni a Big Mac-et. Ezzel mi is megpróbálkozhatunk és Hargitai Györgynek van is erre egy profi receptje. A séf nem csak ízben, hanem kinézetben is igyekezett lemásolni az eredetit. Ha van kedvünk játszani a konyhában, akkor érdemes kipróbálni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás