Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Megszaporodhatnak a repülő késések és járattörlések Európában

Megszaporodhatnak a repülő késések és járattörlések Európában

Gasztro & Tourism

Megszaporodhatnak a repülő késések és járattörlések Európában

Gasztro & Tourism

Promotions 15:34

Most nem a vírus, hanem a munkaerőhiány okozhat gondokat.

Idén már megközelítheti, sőt meg is haladhatja a járvány előtti szintet az európai repülőterek utasfogalma a nyári csúcsidőszakban. Ugyanakkor óriási a munkaerőhiány, ami komoly gondokat okozhat a légitársaságoknak.

A koronavírus-járvány 2020-as megjelenése miatt bevezetett korlátozások a légi forgalomban okozták az egyik legnagyobb visszaesést. A repülőterek ezért az elmúlt két év alatt több ezer munkavállalót bocsátottak el. Viszont ilyen gyorsan ekkora kereslettel nem számoltak, így nem bővítették megfelelően a kapacitásokat. Emellett pedig szinte lehetetlen kihívásnak bizonyul munkaerőt toborozni a több tízezer betöltetlen álláshelyre.

A kapacitáshiány miatt az európai repülőterek kétharmada járatkésésekkel számol a nyári hónapokban, sőt a járatkimaradások is gyakoribbá válhatnak. Valamint mindennapos lehet a lassú ügyintézés és a hosszas sorban állás is.

A toborzás különösen nehéz, mivel egyes pozíciókba alacsony a kereset, mellette viszont hosszú és rugalmatlan a munkaidő, ami nem teszi túl vonzóvá ezeket az állásokat.

A reptereken kialakult káosz lassíthatja a turizmus visszaállását a járvány előtti szintre, mivel sokak választhatnak más alternatívát vagy közelebbi úticélt, hogy elkerüljék a repülőtereket.

Borítókép: Illusztráció/Profimedia