promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megszaporodhatnak a repülő késések és járattörlések Európában
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Most nem a vírus, hanem a munkaerőhiány okozhat gondokat.

Idén már megközelítheti, sőt meg is haladhatja a járvány előtti szintet az európai repülőterek utasfogalma a nyári csúcsidőszakban. Ugyanakkor óriási a munkaerőhiány, ami komoly gondokat okozhat a légitársaságoknak.

A koronavírus-járvány 2020-as megjelenése miatt bevezetett korlátozások a légi forgalomban okozták az egyik legnagyobb visszaesést. A repülőterek ezért az elmúlt két év alatt több ezer munkavállalót bocsátottak el. Viszont ilyen gyorsan ekkora kereslettel nem számoltak, így nem bővítették megfelelően a kapacitásokat. Emellett pedig szinte lehetetlen kihívásnak bizonyul munkaerőt toborozni a több tízezer betöltetlen álláshelyre.

A kapacitáshiány miatt az európai repülőterek kétharmada járatkésésekkel számol a nyári hónapokban, sőt a járatkimaradások is gyakoribbá válhatnak. Valamint mindennapos lehet a lassú ügyintézés és a hosszas sorban állás is.

A toborzás különösen nehéz, mivel egyes pozíciókba alacsony a kereset, mellette viszont hosszú és rugalmatlan a munkaidő, ami nem teszi túl vonzóvá ezeket az állásokat.

A reptereken kialakult káosz lassíthatja a turizmus visszaállását a járvány előtti szintre, mivel sokak választhatnak más alternatívát vagy közelebbi úticélt, hogy elkerüljék a repülőtereket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás