promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Okosító szupernehéz kvíz: a 2. kérdésnél a legtöbb magyar már elbukik, te is köztük vagy?

Okosító szupernehéz kvíz: a 2. kérdésnél a legtöbb magyar már elbukik, te is köztük vagy?

Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions

A világ legnagyobb fővárosai.

Az embereket a nagyság és a kicsi(ny)ség mindig is foglalkoztatta, talán a kettő között lévő dolgokra már nem is tudunk annyira felfigyelni. Azok mellett simán elmegyünk, így van ez a filmeknél is, manapság szinte futószalagon gyártják a közepes minőségű sorozatokat és filmeket, miközben kiemelkedő darab csak alig-alig akad. Ám, ha jön, akkor mindenki erre figyel azonnal.

Nem véletlenül rajongunk a csúcsteljesítmények és csúcsérdekességek iránt is, a Guinness-rekordok könyvében pedig évről évre megtalálhatjuk a legjobb sztorikat, legjobb történeteket, kiemelkedő rekordokat.

És valózínűleg így vagyunk mindenféle földrajzi rekorddal is, valahogy éhezzük őket, hogy azonnal tudjunk róluk. Mostani kvízünkben földrajzi téren nézünk utána pár rekordnak, kvízünkben a világ 10 legnagyobb fővárosát ismerhetitek majd meg. Ám mindezt egy kis tesztbe, tudástesztbe csomagolva.

Simán lesznek olyan városok a felsorolásban, amelyek akár több Magyarországot is kitesznek lakónépesség tekintetében. És megláthatjátok azt is, hogy Budapest korántsem tűnik túlzottan nagy népességű városnak egy ilyen kcisi országhoz, legalábbis nem lóg ki a trendből, hiszen egy rakat nemzeti fővárosnál láthatjuk, hogy a városban az állam lakosságának sokszor 10-20 százaléka simán lakik.

Kvízre fel!

(A kvízben a városok lakosságába nem számítjuk bele a főváros nagyobb agglomerációját, adtainkat a Wikipedia vonatkozó angol nyelvű szócikkéből vettük, a kvízben a 10 legnagyobba sorba vesszük majd)

A fővárosok mellett még többet szeretnél tudni a világ legnagyobb városairól?