Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az Oscar-díjas sztárok imádták a magyar séf fogásait – ebből fogyott a legtöbb

Az Oscar-díjas sztárok imádták a magyar séf fogásait – ebből fogyott a legtöbb

Gasztro & Tourism

Az Oscar-díjas sztárok imádták a magyar séf fogásait – ebből fogyott a legtöbb

Gasztro & Tourism

Toronicza Péter 09:09

Samuel L. Jackson már elsőként beállt a sorba.

Az 94. Oscar-díjátadó nem a nyertes alkotások miatt lett felkapott, hanem Will Smith kiakadásának sztorijával volt elfoglalva a sajtó. A most már Oscar-díjas színész felment a színpadra, és arcon verte Chris Rockot, aki előtte még a feleségén viccelődött a színpadon.

Mi viszont a magyar vonatkozásokra koncentrálunk most kicsit. Ismét volt olyan magyar, aki reflektorfénybe került, mivel Sipos Zsuzsanna, a Dűne díszletberendezője elnyerte az Oscar-díjat a legjobb produkciós tervezés kategóriában Patrice Vermette látványtervezővel együtt.

Sokan nem tudják, de egy másik magyar is főszerepet kapott, mivel Wolfgang Puck budapesti Spago éttermének vezető séfje, Szántó István saját pultjánál fogadta az érkező világsztárokat és maga prezentálta nekik a különleges ételeket.

Szántó első vendége Samuel L. Jackson volt, és hát fel kellett pörögnie, mert akkor még éppen pakolgatott a pultjában a két hozzá tartozó séffel.

„Nagyon örülök, hogy a Dűne díjnyertes alkotói is odajöttek hozzám és magyarul köszöntöttek. Mindegyik fogásra büszke vagyok, a teljesen hagyományosan elkészített Eszterházy-tortára ugyanúgy, mint a különleges bonbonként prezentált somlóira. De az, hogy a wagyu marhából készült vadasért folyamatosan jöttek vissza hozzám, csodás érzés volt”

- idézte a Street Kitchen a séfet.

Tehát a magyar ételek közül vadas volt a legnagyobb sztár, de a „Hortobágyi” módon készített csirkepaprikást is megkóstolhatták a vendégek.  

A magazin beszámolója szerint vendégenként 10 adag étellel számoltak a szervezők, így összesen 15 ezer adag ételnek kellett elkészülni. Vajon Samuel L. Jackson hányszor repetázhatott?

Borítókép: Profimedia