8+1 film, amit március 15-én érdemes megnézned
Olvass tovább...
Ennél egy finom kokárdát március 15-én? Íme a recept!
Sokan nem is tudják, de vannak, akik nem csak hordják a kokárdát március 15-én, de meg is eszik. Létezik ugyanis egy kokárda nevű sütemény, ami kifejezetten erre a napra lett kitalálva. A Promotions egyik olvasója nemrég elküldött nekünk egy receptet, ami neki is bevált.
„Mi már 3 éve minden évben csinálunk kokárdát március 15-én. Kicsit viccesen hangzik, de mi hordjuk is, és meg is esszük. Így is lehet emlékezni az 1848-as forradalomra”
- ezzel az üzenettel küldte el a receptet B. Éva, amit alább olvashattok.
Olvass tovább...
Hozzávalók a barna réteghez:
Hozzávalók a piros és zöld réteghez:
Hozzávalók a fehér réteghez:
Elkészítés:
A barna réteghez a darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport összekeverjük. Elmorzsoljuk a margarinnal, majd egy kevés tejszínnel, és a megolvasztott csokival összegyúrjuk. Annyi tejszínt adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen, de ne lágy! A piros és zöld réteghez is a darált kekszhez adjuk a porcukrot, elmorzsoljuk benne a margarint, és annyi tejszínt adunk hozzá, hogy kemény legyen, de összeálljon.
Ezután kettéosztjuk úgy, hogy a piros kicsit több legyen. A piros réteghez egy kevés császárkörte aromát keverünk, hogy legyen valamilyen íze, és piros ételfestéket, hogy színes legyen, a zöldhöz pedig zöld színű keserű mandula aromát és zöld ételfestéket keverünk. Mivel az aroma is lágyítja a tésztát, szórunk hozzá még egy kis kekszmorzsát, és először azzal keverjük el a festéket és az aromát. A végeredmény gyurma állagú legyen.
A fehér réteghez a kókuszreszeléket a porcukorral, és a margarinnal gyúrjuk össze, és pici tejjel, ha nem áll össze. A tésztát, 2 sütőpapír között, kb. 8 mm vastagra nyújtjuk. A középső zöld tésztából rudat sodrunk, azt betekerjük a kókuszosba, azt a pirosba, végül a kakaósba. Minden réteg csak egyszer érje körbe az előzőt! Nehéz pontosan kiszámítani. Ha szélesebb, levágjuk a fölösleget, ha nem ér össze, kipótoljuk. Fóliába csomagoljuk a hengert, jó szorosan, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük. Szeletelve kínáljuk.
Persze a kokárdát nem csak a fentiek alapján, de keksz formájában is el lehet készíteni. Ennek az elkészítéséről az alábbi videóban láthattok bemutatót: