promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kérsz egy jegeskávét? - A világ leghidegebb kávézójában nem kell külön mondani
Borítókép:  Pixabay / Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ebben a kávéházban a kávé nem felpörget, hanem ledermeszt - Üdvözlünk a világ leghidegebb kávézójában!

Ki ne szeretné a forró, gőzölgő kávé melengető illatát? A kesernyés aromája és jótékony hatásai rengeteg embert boldogsággal töltenek el a Földön. Valaki sok cukorral szereti, valaki feketén, valaki sok tejjel, valaki pedig sok jéggel, hidegen... Nos, az utóbbiaknak kifejezetten ajánljuk a következő helyet, mert itt jégben biztos nem szenvednek majd hiányt. 

Bemutatjuk a világ leghidegebb kávézóját, amely Gulmargban, egy nevezetes síparadicsomban helyezkedik el.

Ez az iglu-kávézó a világ legnagyobb egyedének számít a 11 méteres magasságával és a 13 méteres szélességével. Habár kiemelkedik társai közül, nem ennek tulajai találták fel a spanyol viaszt. A hidegebb éghajlatú országokban a jégkávézók elterjedt létesítménynek számítanak. Hasonló helyekkel találkozhatunk tehát Finnországban, Svájcban, Kanadában. Az itt említett kávézó viszont azért is különlegesnek számít, mert Indiában található, ahol még egészen új-keletű az elképzelés.

Az üzlet vezetői nagy reményeket fektettek a terveikbe: szeretnének minél több látogatók bevonzani. 

Az ötlet megvalósítója, Syed Wasim Shah a következőt mondta:

„Néhány évvel ezelőtt láttam ezt a modellt Svájcban. Ott hotelt is építettek jégből és bár a hőmérséklet meglehetősen hideg volt, a hely teljesen fel volt szerelve és jól működött. Úgy gondoltam, Gulmargban is annyi hó van, miért ne indíthatnánk el egy hasonló modellt”

Az iglu-kávézót 2021-ben alapították, ami mára már Ázsia legnagyobbjának számít. Igaz, a hideg csípős, de az ételeket és italokat melegen is lehet kérni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás