promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egyre több ország szigorít - Magyarországon is ez vár az oltatlanokra?
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az omikron variáns megjelenése ismét keményebb megszorításokra ösztönzi az országok vezetőit. 

A koronavírus miatt újra egyre több a lezárás, és a legtöbb országban egyre szigorúbb szabályokat hoznak, ami sokszor megnehezíti a beutazást, vagy éppen az oltatlanok életét.

Olaszországba jelenleg csak Európai Uniós oltási igazolvánnyal lehet beutazni, valamint kérnek egy negatív tesztet is. Ez lehet 24 óránál nem régebbi antigén gyorsteszt, vagy 48 óránál nem régebbi PCR. Ezenkívül bárhová is megy az ember az országban, kérni fogják az oltási igazolását. Az oltatlanok már a tömegközeledésből is ki vannak zárva.

A nem teljesen beoltott személyeket kitiltják az éttermekből, az arénákból, sőt belföldi járatokról és számos vonatról Franciaországban is. Eddig Covid-igazolványra volt szükség az éttermekbe, mozikba, múzeumokba és sok más helyre való belépéshez is, de a be nem oltott embereket is beengedtek, ha negatív tesztet mutattak fel, vagy igazolták, hogy nemrégiben gyógyultak meg. A jövőben ez változni fog, kötelező lesz oltási igazolás, maximum a nemrégiben gyógyultak képezhetnek majd kivételt.

Ausztriában kötelezővé teszik az oltást 18 éves kortól. Az új törvény február elejével lép életbe - közölte Karl Nehammer (ÖVP) szövetségi kancellár. Az oltásokat kis türelmi idő után, március közepétől fogják ellenőrizni.

Németország vezetése is gondolkodik a kötelező oltáson, mert attól félnek, hogy hasonlóan fertőző, de sokkal súlyosabb tüneteket mutató variánsok jöhetnek még létre. Újabb és újabb hullámok indulnának, újabb lezárásokkal. A német szövetségi egészségügyi miniszter kiemelte, hogy a társadalom már elég áldozatot hozott az oltatlanok védelméért.

Forrás: 168 óra, Portfolio, Metro, Konzuli Szolgálat

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás