promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem akart az oltatlan osztálytársaival egy légtérben lenni - Így tiltakozott a fiatal diáklány
Borítókép:  Pixabay / Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A hetedikes diáklány szerette volna felhívni a figyelmet az iskola óvintézkedésekkel kapcsolatos hiányosságaira.

Egy hetedikes diák tiltakozásképpen eszelős tervet talált ki, hogy megmutassa az iskolának: itt az ideje szigorítani az óvintézkedések betartásán. Németországban történt az eset, ahol a fiatal lány megtagadta az osztályteremben való tanulást az oltatlan diáktársaira hivatkozva. Helyette az iskola udvarán tanult az órák alatt. 

A Hagenbe járó 13 éves Yasmin nevű diáklány egy reáliskolában tanul. A kockázat számára nagyobb, mint a többiek számára, hiszen asztma betegséggel küszköd. A lány ezzel magyarázta döntését:

„Vannak olyanok, akik nem oltatták be magukat, és nem tartják be a szabályokat. Én pedig nem fogok többet egy teremben ülni velük”.

Ezért határozott úgy, hogy hétfőtől az iskola udvarán tölti a kötelező oktatási időt. A meggyőzés helyett az iskola vezetősége kihelyezett egy asztalt és egy széket is a lánynak az udvarra. Persze, így sem egy álom kint tölteni az órákat, hiszen még sapkában és kabátban is csípős hideg van ilyenkor a környéken. Csak a szünetekben volt hajlandó bemenni az épületbe egy kevés időre felmelegedni.

Az iskola igazgatója a következőt nyilatkozta:

„Látjuk a gyerekeken, hogy a pandémia nekik is sok szorongást okoz, mert sem ők nem akarnak megfertőződni, sem a családtagjaiknak nem szeretnék továbbadni a vírust”.

Ez a félelem különösen erős a 13 éves lánynál, és az igazgató szerint „fontos, hogy ő erre fel is hívja a figyelmet”.

Az ifjúságvédelmi szolgálat nem hagyta annyiban az ügyet, ugyanis véleményük szerint mégsem hagyhatják, hogy egy 13 éves kislány a hideg szélben üljön kint órákon keresztül. Elmondásuk szerint további intézkedéseket fognak tenni, ha szükséges.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás