promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes: íme egy különleges hely Magyarországon, ahol egyszerre 3 országban lehetsz - videó
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztően különleges helyek.

Magyarországnak hét szomszédja van, és összesen hét darab olyan pont található az országban, ahol 3 ország határa találkozik, ezek közül 5 érhető el gyalog, mivel kettő vízen található. Ezeket a helyeket amúgy azért is könnyű felfedezni, mivel általában emlékműveket és kisebb parkokat is építenek a környezetükbe, hogy kiemeljék a környezetéből a nem mindennapi helyet.

A világon 157 ilyen pont található, a legtöbb pedig természetesen Kínában van. A legkevesebb pedig Dél-Amerikában, itt ugyanis az országok úgy helyezkednek el, hogy csupán kettő hármashatár létezik.

Magyarországon több hármashatár található, ám talán mind közül az egyik legkülönlegesebb hármashatár az, amelyik a magyar-osztrák-szlovák határon található. Itt három schengeni ország találkozik.

A különleges helyen még egy olyan asztalt is felállítottak, hogy az oda leülők úgy társaloghatnak egymással egy nagyon kis területen, hogy mindegyikük másik országban foglal helyet.

Korábban Pamkutyáék is meglátogatták ezt a helyszínt, és egy Youtube-videó keretében meg is mutatták nekünk a területet, a felvételeken pedig bemutatnak még olyan pontokat, olyan nagyon különleges helyeket, ahol egyszerre lehetünk három országban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás