promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi történt? Egy híres magyar város neve virít az Amerikai Egyesült Államok térképén
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyarázat nagyon egyszerű, csak elsőre nem is gondolnánk rá.

Az Amerikai Egyesült Államok térképe tele van magyar nyelvű nevekkel, erről korábban már több cikkben is beszámoltunk nektek. Ezért is lehet jó móka kicsit böngészni a Google Maps-et, ha van időtök, hiszen olyan érdekességekre bukkanhattok, amelyek tágíthatják történelmi tudásotokat.

Méghozzá a lehető legizgalmasabb módon.

Balatonról és Kossuthról volt már szó, most jöjjön Debrecen.

A Dehír számolt be róla, hogy Debrecen tér és Debrecen út is található az USÁ-ban. Debrecen tér Betlehem városában található, méghozzá egy kis külvárosi részen, a közterületet hat családi ház határolja, a közepén pedig egy kis zöld ligetecske található.

A lap egy kis kutatásba kezdett arra a kérdsére keresve a választ, hogy mi vezetett odáig, hogy végül ezt a nevet adták a térnek.

Betlehem Pennsylvaniában található, korábban a textilipar és a vaskohászat egy jelentős központja volt, amely vonzotta magához az újvilágba betelepülőket. Az 1880-as évektől magyarok is keresett itt új otthont, és bár a közösség bár kis létszámú volt, nagyon összetartottak. Templomot és iskolát is építettek, később pedig meglátogatta őket Degenfeld Imre gróf, a tiszántúli egyházkerület főgondnoka is, és egy harangot is adományozott a református templomnak. Sőt, később a debreceni püspök is járt a közösségnél, így megeshet, hogy innen eredeztethető a Debrecen tér és a Debrecen út neve is.

A kis külvárosi területen amúgy hat tér is található, mindegyiket egy-egy európai városról nevezték el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás