promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi történt? Több ezer kilométerre a magyar Balatontól van még egy Balaton a térképen - mi a kapcsolat a kettő között?
Borítókép:  Profimedia/illuszráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy Balaton-történet a tengerentúlról.

Akik a Google Maps-en az Egyesült Államok térképét fürkészve kiszúrják a Balaton kifejezést, azok ne higgyék azt, hogy egy hatalmas bakiba futottak bele, mivel a térkép egy létező települést jelez.

Az amerikai Minnesotában ugyanis tényleg található egy Balaton nevű település, amely innen, Magyarországról nézve nagyon furcsa lehet.

A történelem azonban mindenre választ tud adni nekünk. A települést az 1800-as évek végén alapították, és a név sem lehet véletlen, ugyanis az egyik - sokszor hivatalosnak elfogadott - magyarázat szerint a magyar Balatonról keresztelték el. A Yankton tó mellett fekszik, lakossága pedig még az 1000 főt sem éri el, a piciny városka nyári fesztiváljairól híres. Hajó- és utcafesztivált is rendeznek itt Amerikában.

De van egy másik feltételezés is, amely szerint egy Balaton nevű vállalkozóról kapta a nevét a település.

Ám létezik egy harmadik teória is, amely szerint egy Bell nevű férfiről előszőr Belltown-nak nevezték el a mai Balaton nevű várost, majd egy utazóügynök javaslatára változtatták azt Balatonra. Az utazóügynöknek viszont a magyar Balaton volt a fejében a javaslat megtételekor.

Így néz ki a városka:

(via Csodálatosbalaton)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás