promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rengetegen utálják ezt az alapanyagot, de az Oscar-díjas színésznőnek ez a kedvence
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nehéz elhinni, hogy Emma Stone rajong ezért a zöldségért.

Az Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő, Emma Stone állítólag óriási rajongója egy olyan alapanyagnak, amit a legtöbb ember nem is hajlandó megkóstolni.

Ez bizony a kelbimbó, amit valóban nehéz jól elkészíteni, és a magyar emberek többsége még akkor is húzza a száját rá, ha jól van fűszerezve.

A kelbimbó roppant egészséges, mivel C-vitamin, B-vitaminok, K-vitamin, béta-karotin, valamint kálium, kalcium, magnézium, foszfor, nátrium, vas, kén, és króm is megtalálható benne. A diétázóknak is szokták ajánlani, mert nagyon alacsony a kalóriatartalma.

Közben kerestünk egy receptet, amit még Emma Stone is szívesen megkóstolna. Ebben ráadásul a másik kedvenc alapanyaga, a krumpli is szerepel.

A Street Kitchen csapatából Vitális Lilla anno egyserpenyős csirkemellet készített újkrumplival és kelbimbóval. Az ételhez van joghurtos mártogatós is, hogy még üdítőbb legyen az egész.

Tényleg azt kell mondjuk, hogy ne féljetek a kelbimbótól, inkább fűszerezzétek bátran, és igyekezzetek kihozni belőle a maximumot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás