promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Emberhúsból készült burgert szolgálnak fel ebben a vegán étteremben a Halloween miatt
Borítókép:  Oumph!
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az egyik étteremláncnál úgy döntöttek, hogy a halloweeni időszakra egy igazi különlegességgel fognak kedveskedni a vendégeknek, ezért piacra dobták az emberhúsos burgert.

Az Oumph! egy svéd étteremlánc, ahol semmilyen állati eredetű termék nem kapható. Most mégis ideiglenes fogásként felkerült az étlapra a ”human meat burger”, azaz az emberhúsos burger, amit a halloweeni időszakban lehet majd megtalálni náluk.

Persze nem kell megijedni, ez csak egy frapáns reklámfogás: a gusztustalannak és kannibalizmusnak hangzó burger egyáltalán nem tartalmaz emberhúst, a szendvicshez használt ”hús” szójából, gombából, gabonafehérjéből, illetve növényi eredetű zsírokból és fűszerekből készült.

„Nyilván fogalmunk sincs arról, milyen ízű lehet az emberhús, de a szendvicsbe pakolt pogácsának a textúrájáz úgy terveztük meg, hogy az minél jobban hasonlítson rá. A cél a halloweeni rémisztgetés mellett az volt, hogy bebizonyítsuk, bármilyen húskészítményt meg tudunk csinálni kizárólag növényi alapanyagokból”

- fogalmazott a cég fejlesztési managere.

A különleges szendvicset kizárólag október 30-án lehet majd megkóstolni egy stockholmi étteremben, így szinte biztos, hogy hatalmas sort kell kiállnia mindenkinek, aki hozzá akar jutni egy ilyen burgerhez.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás