promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
4 magyar településen jelent meg Jézus anyja, Szűz Mária - az egyház hivatalosan is elfogadta a jelenéseket
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Esetleg voltál már ezen a négy településen?

A Szűz Mária-jelenések olyan események, amikor egy vagy több ember számára megjelenik a szent, ilyenkor beszélhet is azokkal, akik előtt megjelent. Az egyház, vagyis minden esetben a helyi, illetékes püspök szigorú szabályok alapján dönti el, hogy a jelenés hiteles volt-e. A jelenések körül kegyhelyek alakulnak ki, ahová a hívők elzarándokolhatnak.

A jelenések közös pontjai, hogy általában rövid ideig tartanak, Szűz Mária nem is szól, de az is megesik, hogy megszólal, ilyenkor tanít, buzdít vagy éppen figyelmeztet.

Magyarországon négy településen történt, az egyház által is elismert és elfogadott jelenés, így Máriapócson, Hercegszántón, Máriagyűdön és Máriabesnyőn jelent meg a Szűz piciny hazánkban.

  • Máriapócson könnyezni kezdett a település kegytemplomának fogadalmi képe.
  • Hercegszántón egy kút vízében jelent meg Szűz Mária, később többször is megismétlődött a különleges jelenség.
  • Máriagyűdön még Szent István korában kezdődtek a csodás gyógyulások, amelyekről fennmaradtak a történetek. A csodatévőnek tartott forráshoz évente több százezren zarándokolnak el.
  • Máriabesnyőn a föld alatt találtak egy 11-12. századi Mária-szobrot, az elmondások szerint egy munkásnak álmában jelent meg a Szűz, hogy megsúgja a tárgy helyét. A csoda akkor történt meg, amikor gróf Grassalkovich Antal felesége gyógyulásáért kápolnát emeltetett a településen.

(Forrás: Femina, Wikipedia)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás