promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy magyar település, ahol megjelent Szűz Mária – később óriási csodák történtek, azóta is magyarok százezrei keresik fel a helyszínt
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A hely azóta zarándokhely, évente több százezren keresik fel.

A világon rengeteg olyan hely van, ahová csodák kapcsolódnak, a legtöbb pedig egy idő után zarándokhellyé, nemzeti emlékhellyé vagy kegyhellyé válik. A Mátrában például a leghíresebb vallási vonatkozású zarándokhely Mátraverebély-Szentkút.

A helyszín egy kis völgy torkolatában helyezkedik el a Mátra északi oldalán, ikonikus épülete, amely elképesztő erővel uralja a helyszínt, a Nagyboldogasszony-templom és egy óriási, mesterséges barlangfülke.

A helyszínhez egy 1714-ben feljegyzett legenda tartozik, amely szerint egy néma fiú és az apja a területen haladtak át, amikor a fiúcska megszomjazott, lemaradt apjától, majd nem sokkal később megjelent előtte Szűz Mária, aki egy mélyedésre mutatott, ahonnan víz csordogált.

A fiú ivott a vízből, majd apja után kiáltott, mivel a víz csodatévő volt, a fiú némasága pedig azonnal elmúlt.

További csodák is kapcsolódnak a helyszínhez, 1700-ban például egy kereszt ragyogott fel a víz felszínén, majd 1701-ben több ezer ember előtt jelent meg Szűz Mária, kezében a kis Jézussal.

A csodák és jelenések híre messzire szállt a hívők körében, évente 200 ezren is ellátogatnak a helyszínre. Mátraverebély-Szentkút elképesztően gyönyörű helyen fekszik, a videóban rengeteg felvételt láthattok a kegyhelyről:

(Forrás: Femina, Szentkút)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás